Citrininis varškės apkepas

Ką gaminsite vakarienei? Siūlome išsikepti gaivų citrininį varškės apkepą - patiks ir vaikams, ir dideliems.
Varškės apkepas
Varškės apkepas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g varškės,
  • 100 g cukraus,
  • 50 g sviesto,
  • 3 valg. š. manų kruopų,
  • 200 ml pieno,
  • 4 kiaušinių,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 1 arb.š. kepimo miltelių,
  • 1 citrinos žievelės.

Gaminimas:

Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite pusvalandžiui pabrinkti.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, kol cukrus visiškai ištirps.

Ištirpinkite sviestą, leiskite jam atvėsti ir supilkite į kiaušinių masę.

Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite.

Suberkite sausuosius ingredientus, išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis ir sukrėskite varškės masę. Su šaukštu išlyginkite paviršių ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą. Jeigu viršus ims degti, pridenkite folijos lakštu.

Skanaukite su grietine, uogiene arba šaldytomis uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų