Tai receptas iš paprastų, maistingų bei stilingų patiekalų repertuaro. „Vilvi Memel blue“ pelėsiniu bei „Vilvi Memel Prussia“ sūriais įdarytos cukinijos nustebins jūsų artimuosius ir papuoš šventinį Velykų stalą!
O ir virtuvėje nereikės praleisti daug laiko.
4-IOMS PORCIJOMS JUMS REIKĖS:
- 4-ių nedidelių cukinijų
- Svogūno
- 500 g. vištienos (galima naudoti kalakutieną, triušieną ar virtus lešius)
- Mėgstamų prieskonių
- „Vilvi Memel Blue“ pelėsinio sūrio
- „Vilvi Memel Prussia“ sūrio riekelėmis
- Vilkyškių grietinės arba kefyro patiekimui
GAMINIMO EIGA:
Naudokite 4-ias cukinijas, kurių luobelė dar vis minkšta. Cukinijas perpjaukite per pusę, iš vidaus šaukšteliu išskobkite pusę minkštimo, bet jo jokiu būdu neišmeskite.
Cukinijas apšlakstykite pirmo spaudimo alyvuogių aliejumi, pasūdykite. Kepkite 180°C orkaitėje 20 min.
Kol cukinijos kepa, ruoškite įdarą. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą cukinijos minkštimą, kurį išskobėte.
Tuo tarpu 500 g. vištienos (arba kalakutienos, triušienos, kitos mėsos, virtų lęšių) peilio ir muštuko pagalba susmulkinkite iki maltos mėsos konsistencijos. Arba tiesiog sumalkite mėsmale.
Kai nugaruoja didžioji dalis vandens iš cukinijų keptuvėje, dėkite vištieną, berkite mėgstamų prieskonių, pasūdykite. Kepinkite, kol apskrunda.
Cukinijų puseles pripildykite vištienos, ant viršaus dosniai trupinkite „Vilvi Memel Blue“ pelėsinio sūrio ir dėkite „Vilvi Memel Prussia“ sūrio riekelėmis tiek, kiek norisi.
Šaukite į orkaitę dar 10 min., traukite sūriui išsilydžius. Patiekite su Vilkyškių grietine (galima praskiesti vandeniu dėl konsistencijos) arba Vilkyškių kefyru ir svogūnų laiškais.
Skanaus!