Cukinijos laiveliai su rikota, feta ir riešutais

Orkaitėje kepta cukinija – tikras stebuklas, o pagardinta sūriu ir šlakeliu aliejaus taps gardžiu pietų patiekalu, kuris patiks visai šeimai. „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi įdarytų cukinijų receptu.
Įdarytos cukinijos
Įdarytos cukinijos / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 3 vnt. žalių ar geltonų nedidelių cukinijų,
  • 2 vnt. fetos sūrio,
  • 1 vnt. rikotos sūrio,
  • 1 vnt. česnako,
  • Pipirų, druskos, prieskoninių žolelių pagal skonį,
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • pusė puodelio smulkintų mėgstamų riešutų,
  • saujos šviežių bazilikų lapelių.

Gaminimas:

  1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite dalį minkštimo, pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 min.

  2. Sumaišykite fetos ir rikotos sūrius, pagardinkite prieskoniais ir pastatykite vėsiai.

  3. Nusausinkite cukinijas popieriniu rankšluosčiu, sudėkite ant popieriumi išklotos skardos.

  4. Kepkite orkaitėje apie 20 min 180 laipsnių temperatūroje.

  5. Ištraukite iš orkaitės cukinijas, sudėkite paruoštą sūrių įdarą, gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite riešutais.

  6. Kepkite apie 10 min.

  7. Iškeptas cukinijas papuoškite baziliko lapeliais ir dar karštas patiekite ant stalo.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų