„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Cukinijos laiveliai su rikota, feta ir riešutais

Orkaitėje kepta cukinija – tikras stebuklas, o pagardinta sūriu ir šlakeliu aliejaus taps gardžiu pietų patiekalu, kuris patiks visai šeimai. „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi įdarytų cukinijų receptu.
Įdarytos cukinijos
Įdarytos cukinijos / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 3 vnt. žalių ar geltonų nedidelių cukinijų,
  • 2 vnt. fetos sūrio,
  • 1 vnt. rikotos sūrio,
  • 1 vnt. česnako,
  • Pipirų, druskos, prieskoninių žolelių pagal skonį,
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • pusė puodelio smulkintų mėgstamų riešutų,
  • saujos šviežių bazilikų lapelių.

Gaminimas:

  1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite dalį minkštimo, pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 min.

  2. Sumaišykite fetos ir rikotos sūrius, pagardinkite prieskoniais ir pastatykite vėsiai.

  3. Nusausinkite cukinijas popieriniu rankšluosčiu, sudėkite ant popieriumi išklotos skardos.

  4. Kepkite orkaitėje apie 20 min 180 laipsnių temperatūroje.

  5. Ištraukite iš orkaitės cukinijas, sudėkite paruoštą sūrių įdarą, gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite riešutais.

  6. Kepkite apie 10 min.

  7. Iškeptas cukinijas papuoškite baziliko lapeliais ir dar karštas patiekite ant stalo.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs