Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

D.Praspaliauskas grįžta: vasarą – naujas restoranas, rudenį – knyga

Vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas telkia jėgas naujiems darbams ir ruošiasi nustebinti naujais savo projektais. Vasarą Vilniuje duris atvers naujas restoranas, o rudenį visus gerbėjus šefas ketina nudžiuginti pirmąja savo knyga.
Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Du kartus geriausiu pripažintas Lietuvos virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas šių metų sausį daugelį nustebino atsisveikinęs su restoranu „Dublis“ Vilniaus centre. Tačiau jis pats teigia, kad kiekviena pabaiga yra kažko nauja pradžia ir patvirtina savo planus nustebinti Vilniaus gastronomijos pasaulį.

„Taip, atėjo laikas atsisveikinti su „Dubliu“ tam, kad galėčiau sutelkti savo mintis ir jėgas ateities planams. Maistas yra mano pašaukimas ir visas gyvenimas, todėl esu pasiruošęs, remdamasis sukaupta patirtimi, atrasti kai ką nauja kulinarijos pasaulyje. Pastaruosius šešerius metus atidaviau visą savo energiją bei laiką ištikimiems savo klientams, kuriems nuoširdžiai dėkoju ir pažadu, kad neilgai trukus vėl pakviesiu susitikti“, – sako šefas.

Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas
Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas

Kai atiduodi visą save, savo fantaziją, sugebi sutelkti ir suvienyti komandą, tuomet ateina pelnyta sėkmė.

Kulinarijos pasaulyje jau realiai svarstoma, kad „Michelin“ gidui atėjo laikas žengti į Baltijos šalis, tačiau D.Praspaliauskas neplanuoja beatodairiškai vaikytis šios žvaigždės, o ketina nuosekliai įgyvendinti savo norus.

„Esu įsitikinęs, kad sukaupta patirtis leidžia eiti naujų atradimų keliu bei nustebinti net išrankiausią klientą. Kai atiduodi visą save, savo fantaziją, sugebi sutelkti ir suvienyti komandą, tuomet ateina pelnyta sėkmė“, – neabejoja žinomas šefas.

Apie naująjį restoraną daugiau detalių netrukus žadančio atskleisti D.Praspaliausko planuose ir daugiau veiklos: jis aktyviai įsitraukė į socialinius projektus, praėjusį sekmadienį „Maisto banko“ organizuotuose pusryčiuose „Kviečiu į svečius“ gamino daugiau nei trims šimtams socialiai atsakingų klientų, tęsia savo veiklą Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijoje, o šių metų rudenį visus gerbėjus nudžiugins pirmąja savo knyga.

TAIP PAT SKAITYKITE: Labdaringi pusryčiai su Deivydu Praspaliausku: žinomi žmonės aukojo nepasiturintiems

Dukart geriausias Lietuvos virtuvės meistras D. Praspaliauskas savo pirmąjį restoraną „Lauro lapas“ įkūrė vos 23-ejų metų, vilniečių palankumo sulaukė ir „Bistro 1 Dublis“, kuris 2015 m. atgimė restoranu „Dublis“, puikiai įvertintu Lietuvos ir užsienio šalių ekspertų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos