„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

D.Praspaliausko paprastos, bet gardžios košės su voveraitėmis receptas

Vasarą maistą skanu ruošti kad ir senoje keptuvėje ant laužo, tačiau artėjant rudeniui pravartu peržvelgti, ko verti virtuvėje turimi rakandai. Žinomas suomių prekės ženklas specialiame renginyje pristatė atnaujintą rakandų kolekciją, o populiarus šefas Deivydas Praspaliauskas ta proga pasidalijo itin paprastu kruopų košės su voveraitėmis receptu.
Deivydas Praspaliauskas renginyje
Deivydas Praspaliauskas renginyje / Organizatorių nuotr.

Į prekės ženklo „Fiskars“ renginį restorane „Amandus“ susirinkusiems svečiams D.Praspaliauskas paruošė elegantišką garnyrą, kurį derino prie žemoje temperatūroje keptos lašišos. Šefas prisipažino, jog pirmajame jo restorane grįžus į Lietuvą, „Lauro lape“, įvairios košės buvo labai svarbios, todėl gaminamas garnyras yra lyg grįžimas prie šaknų.

Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas renginyje
Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas renginyje

Kruopų ir lęšių košė su voveraitėmis

Ingredientai (visų kruopų imkite po lygiai):

  • Kietai – al dente – virtų perlinių kruopų;
  • kietai – al dente – virtų grikių kruopų;
  • kietai – al dente – virtų laukinių ryžių;
  • kelias valandas pamirkytų raudonųjų lęšių;
  • sviesto (D.Praspaliauskas naudojo iš anksto pasiruoštą virtų morkų ir šlakelio vandens tyrę);
  • gera sauja voveraičių, nuvalytų ir pasmulkintų;
  • druskos;
  • pipirų.
Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas gamina košę su voveraitėmis
Organizatorių nuotr./Deivydas Praspaliauskas gamina košę su voveraitėmis

Gaminimas:

1. Į gerai įkaitintą keptuvę suberkite voveraites ir kaitinkite maišydami, kol grybuose esantis skystis išgaruos – stebėkite, kad voveraitės nepradėtų degti.

2. Į keptuvę berkite visas kruopas ir vėl intensyviai maišykite, jei reikia, galite įpilti truputį verdančio vandens, tačiau turėtų pakakti pačių kruopų ir voveraičių drėgmės, taip kepinkite kelias minutes.

3. Pabarstykite žiupsniu druskos, pipirų, įdėkite pagal skonį sviesto (prie laktozės netoleruojančių svečių poreikių prisitaikantis D.Praspaliauskas pastarąjį keitė morkų tyre). Dar kiek pakepkite, patikrinkite, ar netrūksta skonio, ar visos kruopos jau pakankamai suminkštėjo.

Galite valgyti tiesiog vieną košę, o galite patiekti ją kaip garnyrą. Skanaus!

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs