Dangiškiems pusryčiams – kiaušinių ir avokadų mišrainė, ideali tepti ant skrebučių

Kiaušinius pusryčiams valgo nemažai žmonių – verda, kepa, plaka omletą... Avokadas – dar viena populiari gėrybė, mėgstama tepti ant rytinio skrebučio. Šįsyk sujunkime kiaušinius, avokadus bei skrebučius ir išeis pasakiškas derinys. Belieka pabandyti ir tuo įsitikinti!
Kiaušinių ir avokadų mišrainė
Kiaušinių ir avokadų mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 kietai virti kiaušiniai, nulupti ir stambiai supjaustyti;
  • 1 avokado minkštimas;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. švelnių garstyčių;
  • saujelė smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas plonyčiais griežinėliais (nebūtina);
  • pakepintos šviesios duonos;
  • įvairių daigų (nebūtina).

Gaminimas:

1. Į dubenį dėkite kiaušinius, avokadą, salierą (jei šį naudojat), berkite prieskonius, pilkite acto, 1 šaukštą citrinos sulčių, atsargiai išmaišykite. Tada suberkite svogūnų laiškus ar laiškinį česnaką, darsyk pamaišykite ir paragaukite, ar skonis jums patinka – gal reikės papildomo rūgštumo (citrinos sulčių), druskos ar pipirų.

2. Kraukite po šaukštą kitą sumaišytos mišrainės ant paskrudintų duonos riekelių, papuoškite daigais ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos