Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar neprisijaukinot kaliaropių? Šios paprastutės salotos nustebins gaivumu

Kaliaropė – viena tų daržovių, kurią dalis žmonių „pamiršta“, nors ji nėra nei reta, nei brangi. Jos skonis vos primena ridiką, bet kuriam deriniui kaliaropė suteikia gaivumo. Išbandykite salotas, kuriose pirmu smuiku griežia būtent šį daržovė, gal taip patiks, jog ieškosite naujų receptų.
Kaliaropių salotos
Kaliaropių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kaliaropės, nuluptos ir supjaustytos ar sutarkuotos itin plonais griežinėliais (jei turite, naudokite mandoliną);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • parmezano ar „Džiugo“ sūrio, sutarkuoto plonomis drožlėmis;
  • šviežių žalumynų (tinka bazilikai, laiškiniai česnakai, krapai ar raudonėlis).

Gaminimas:

1. Sudėkite kaliaropių griežinėlius į platų dubenį, pabarstykite druska, pašlakstykite actu ir leiskite taip pabūti apie 10 min. – griežinėliai kiek suminkštės.

2. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite žalumynais, o tada labai gerai išmaišykite. Galiausiai pabarstykite sūrio drožlėmis, paragaukite, ar netrūksta druskos, ir galima valgyti. Jei norisi daugiau gaivumo, šias salotas galima dar pagardinti ir natūralaus skonio jogurtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas