Ingredientai (1 picai):
- rutuliukas jau paruoštos picos tešlos (galite gaminti patys – nemažai receptų rasite ČIA, galite naudoti pirktinę);
- keli šaukštai picos pomidorų padažo (tinka ir naminis, ir pirktinis);
- 2 rutuliukai mozarelos sūrio, suplėšyti gabaliukais;
- sauja tarkuoto parmezano sūrio;
- šiek tiek kepimui tinkančio aliejaus;
- šviežių baziliko lapelių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 240 °C temperatūros. Į orkaitę iškart dėkite ir ketaus keptuvę, kad ji kuo labiau įkaistų kartu su orkaite.
2. Tuo metu ant lygaus vos vos miltuoto paviršiaus picos tešlą pirštais išplokite ir ištampykite iki apskritimo, atitinkančio keptuvės dugno dydį.
3. Labai atsargiai, nenusidegindami, ištraukite iš orkaitės įkaitusią keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir patepkite dugną, tada atsargiai įdėkite tešlos paplotį, pilkite ir išsklaidykite padažą (palikite nedidelius neapteptus kraščiukus), suberkite mozarelos rutuliukus ir pabarstykite parmezanu.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 min. arba kol sūris ims gražiai skrusti. Atsargiai išimkite keptuvę, iškelkite picą, jei kepate jų ne vieną, dėkite naują. Iškeptąją picą pabarstykite baziliko lapeliais ir skanaukite.