„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Daržovės migruoja į stiklainius: ruošiame mišraines žiemai. 10 receptų

Kiekvienam pasitaiko momentų, kai valgyti norisi, bet ruošti maistą trūksta laiko ar tiesiog tingisi. Jei esate planuojantys į priekį ir vasarą, kai pats daržovių sezonas, pasiruošite mišrainių šaltajam sezonui. Sau už tai vėliau tikrai nesyk padėkosite. Juk beliks atsukti stiklainį ir greitai paruošite sriubą, troškinį, o gal šaukštu kabinsite tiesiai iš jo!
Konservuotos daržo gėrybės
Konservuotos daržo gėrybės / Vida Press nuotr.
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
Receptas: Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 133
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (lupti)
Svogūnai: 6.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Petražolės: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Actas: 3.00 valg. š. (2–3 šaukštai 30% acto)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.

2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val. Galiausiai supilti actą, sudėti česnakus. Karštą mišrainę išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.

Suskleisti
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 50
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 2500.00 g
Paprikos: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 500.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 170.00 g (150-170 g)
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų.

2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 88
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 700.00 g (įvairių spalvų)
Cukinijos: 2.00 kg (nedidelių)
Pomidorų padažas: 500.00 g (aštraus)
Cukrus: 200.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 120.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti.

2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį.

3. Susidariusį skystį nuo cukinijų nupilti, o cukinijas supjaustyti šiaudeliais.

4. Į puodą supilti aliejų, suberti cukrų, likusią druską ir ant nedidelės ugnies kaitinti, kol cukrus ir druska ištirps.

5. Į karštą marinatą sudėti paruoštas daržoves, gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies troškinti 20 min.

6. Galiausiai sukrėsti pomidorų padažą, išmaišyti ir dar 10 min. patroškinti. Supilti actą, gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. 

Suskleisti
Česnakų ir agurkų mišrainė
Receptas: Česnakų ir agurkų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 58
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 kg
Svogūnai: 5.00 vnt. (4-5)
Česnakai: 2.00 vnt. (galvutės)
Krapai: 30.00 g (Marinatui: 5 krapų žiedynai)
Cukrus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 4.00 valg. š. (Marinatui: 30% acto)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (Marinatui (šaukštas arba daugiau))
Krienai: 20.00 g (Marinatui: gabaliukas šaknies)
Kaip gaminti

1. Agurkus supjaustyti storokais šiaudeliais (galima nulupti), susmulkinti svogūnus, česnakus.

2. Sumaišyti marinato produktus, supilti ant agurkų, palikti per naktį šaltai.

3. Kitą dieną mišrainę paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti. Sudėti į stiklainius, laikyti šaldytuve (negenda 3 mėn.).

Suskleisti
Aštri agurkų mišrainė
Receptas: Aštri agurkų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 50
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Druska: 4.00 valg. š.
Cukrus: 700.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (šaukštas (arba kiek mažiau) maltų)
Aliejus: 7.00 valg. š.
Actas: 375.00 ml (1,5 stiklinės)
Česnakai: 2.00 vnt. (galvutės)
Kaip gaminti

1. Nuplautus agurkus supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais. Užberti druska ir palikti 6 val., kartkartėmis pamaišyti.

2. Suberti cukrų, užberti aitriųjų paprikų. Užpilti aliejaus ir išmaišyti. Supilti actą ir vėl išmaišyti.

3. Česnakus nulupti, plonai supjaustyti ir įmaišyti į mišrainę. Palikti pastovėti 12 val., kartkartėmis vis pamaišyti.

4. Pastovėjusius agurkėlius sudėti į paruoštus stiklainius, užpilti šiek tiek marinato ir užsukti.

Suskleisti
Saldi agurkų mišrainė
Receptas: Saldi agurkų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Druska: 100.00 g
Cukrus: 300.00 g
Actas: 4.00 valg. š. (30 proc.)
Krapai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Agurkus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais krapais.
  2. Užvirinkite vandenį, įmeskite citrinos griežinėlių, įberkite druskos, cukraus ir maišykite, kol ištirps. Supilkite actą.
  3. Marinatą atvėsinkite, užpilkite ant agurkų, parą palaikykite šaltai. Tada mišrainę supilkite į stiklainius, sandariai uždarykite ir padėkite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Burokėlių mišrainė
Receptas: Burokėlių mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 105
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 kg
Morkos: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 kg
Obuoliai: 1500.00 g (antaninių)
Aliejus: 500.00 ml
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus burokėlius ir morkas išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir apkepkite.
  3. Obuolius nuplaukite ir sutarkuokite. Į didoką puodą sukrėskite obuolius, svogūnus, burokėlius ir morkas. Įmeskite kelis laurų lapelius, pipirų žirnelius, pagardinkite kmynais, druska, cukrumi ir ant mažos ugnies troškinkite 15–20 minučių.
  4. Ištroškintą mišrainę supilkite į pasiruoštus stiklainius, dėkite juos į puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 15 minučių. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis
Receptas: Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 48
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (1 - 2 saldžiosios)
Druska: 2.00 valg. š.
Aliejus: 5.00 valg. š.
Actas: 7.00 valg. š. (7 - 8 - (9 proc.))
Cukrus: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Petražolės: 1.00 sauja
Laurų lapai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Pipirai: 10.00 vnt. (žirniukų)
Kaip gaminti
  1. Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite gabaliukais.
  2. Sudėkite į verdantį vandenį ir 10–15 minučių kaitinkite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir susmulkinkite.
  3. Paprikas supjaustykite kubeliais. Daržoves pabarstykite druska ir pakepinkite su aliejumi. Tada supilkite actą, suberkite cukrų, smulkintas petražoles, prieskonius ir troškinkite apie 15 minučių.
  4. Sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Daržovių mišrainė su garstyčiomis
Receptas: Daržovių mišrainė su garstyčiomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (išvalytos - saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (mažas)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Vanduo: 1300.00 ml (300 ml - marinatui)
Actas: 100.00 ml (24 proc. - marinatui)
Cukrus: 300.00 g (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Krapai: 1.00 sauja (2 vnt. - žiedynų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus papriką, svogūną, porą ir agurkus supjaustykite. Sudėkite į puodą, įmaišykite garstyčias.
  2. Užpilkite verdančiu vandeniu. Kai vanduo atvės, nupilkite jį.
  3. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sumeskite daržoves, dar virkite apie dešimt minučių. Išvirusią daržovienę sukrėskite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.

Mišrainė idealiai tinka prie žvėrienos.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Žalioji daržovių mišrainė žiemai
Receptas: Žalioji daržovių mišrainė žiemai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 98
Receptas
Ingredientai
Druska: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st.
Actas: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 kg
Agurkai: 2.00 kg
Pomidorai: 2.00 kg (žali)
Kaip gaminti
  1. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Sudėkite į puodą, supilkite actą, suberkite cukrų, druską ir nuo užvirimo pradžios pavirkite dar 15 min.
  3. Sudėkite į stiklainius ir užsukite. 

Skanaus!

Receptą atsiuntė Inga Liegytė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs