Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daržovių ir avinžirnių mišrainė su konservuotu tunu: sotu, tad tiks ir pietums

Vien tik šviežių daržovių, jei norit sočiau pavalgyti, dažniausiai neužtenka – reikia ir šio to rimtesnio. Išbandykite mišrainę, kurioje puokštę spalvingų gėrybių papildo avinžirniai ir konservuotas tunas. Tikrai pasisotinsite, be to, bus ir labai gardu.
Daržovių ir avinžirnių mišrainė su tunu
Daržovių ir avinžirnių mišrainė su tunu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 mažo raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
  • 2 saujos vynuoginių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 1 ilgavaisis arba 2-3 trumpieji agurkai, perpjauti išilgai pusiau, o tada susmulkinti;
  • 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta kvadratėliais;
  • 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje arba vandenyje (rinkitės konservuotą stambiais gabaliukais);
  • 2 didelės saujos gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų;
  • ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį suberkite daržoves, avinžirnius ir petražoles. Išmaišykite.

2. Mažame dubenėlyje ar stiklainėlyje suplakite visus padažus reikalingus ingredientus. Supilkite į dubenį su daržovėmis ir išmaišykite.

3. Į dubenį dėkite ir fetą, tuną bei gražgarstes. Labai atsargiai, stengdamiesi nesutrinti nei fetos, nei tuno, išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta, jei prireiks, dar pasūdykite. Skanaukite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas