4 porcijoms reikės:
Ingredientai:
- Ruginės duonos – 1 vnt.
- Moliūgo – 500g
- Bulvių – 2 vnt.
- Saldaus raudono pipiro – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- „Vapeur“ brokolių – 1/2 pakuotės
- Čili pipiro – 1 vnt.
- Lauro lapų – 2 vnt.
- Džiovinto baziliko – 1 a.š.
- Petražolių – 3 šakelės
- Alyvuogių aliejaus – 3 v.š.
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustome kubeliais moliūgą, morką, bulvę ir saldųjį pipirą.
- Alyvuogių aliejuje pakepiname bulvę, morką, kol pagels plutelė. Pridedame moliūgą ir pipirus. Keliolika minučių viską pakepiname ir įdedame jau atšildytus brokolius. Gerai viską išmaišome, pabarstome druska, pipirais ir džiovintu baziliku.
- Sukrečiame ragu ant duonos, iš anksto pašildytoje orkaiteje, ant viršaus uždedame lauro lapą ir čili pipirą. Uždengiame duoną folija ir kepame esant 160 °С 45-50 min.
- Paruoštą ragų pabarstome šviežiomis petražolėmis.
Rekomendacijos:
Norint paruošti ragu, geriau pasirinkti „Batternat“ rūšies moliūgą, kuris yra kriaušės formos. Šis moliūgas yra labai aromatingas, su lygia odele, geltonai rudos spalvos, su sultingu, saldžiu, sodriai oranžinės spalvos minkštimu. Dėl nedidelio dydžio ir minkštimo su mažesniu plaušelių kiekių tokį moliūgą labai paprasta iškepti.