Daržovių traškučiai

Kas nemėgsta pakramsnoti traškučių? Tie, kas nori sveikiau, gaminasi patys. Gal ir jūs norite išmėginti?
Daržovių traškučiai
Daržovių traškučiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 3 morkų,
  • 2 burokėlių,
  • 1/2 saliero gumbo,
  • 3 valg. š. aliejaus,
  • 2 žiupsnelių druskos
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

KAIP GAMINTI

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Daržoves nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais arba juostelėmis. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei tokios neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad gabalėliai būtų kuo vienodesnio storio. Suberkite paruoštas daržoves griežinėlius ar juosteles į dubenį.
  3. Nedideliame dubenėlyje išmaišykite aliejų ir druską. Sudėkite daržovių r juosteles ir viską gerai sumaišykite.
  4. Perdėliokite paruoštus daržovių juosteles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 min., kol morkų traškučiai gražiai parus ir taps traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo gabalėlių storio, todėl nuolat juos stebėkite kepimo metu.
  6. Iškepusius daržovių traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų