Jums reikės:
stiklinės perlinių kruopų,
šaukšto lydyto sviesto,
pusės šaukštelio kuminų,
pusės šaukštelio maltos paprikos,
2 vidutinio dydžio morkų,
didelio svogūno,
pastarnoko,
2 vidutinių bulvių,
400 ml sultinio,
daržovių nuoviro arba vandens, druskos.
Kaip gaminti:
- Užmerkite perlines kruopas 5–6 valandoms arba nakčiai. Vandenį nupilkite ir išvirkite kruopas.
- Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, morkas ir pastarnoką. Bulves taip pat supjaustykite kubeliais.
- Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą ir jame minutę pakepkite kuminus bei paprikas, suberkite supjaustytas daržoves ir kepkite dar 4–5 minutes. Supilkite sultinį ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite išvirtas kruopas, permaišykite ir patroškinkite kartu dar 5–7 minutes. Pabaigoje pasūdykite.