Daržovių troškinys su perlinėmis kruopomis: sotu ir labai gardu

Daržovės ir kruopos – puikus derinys, norintiems gyventi sveikiau, tačiau mėgautis tikrai skaniais patiekalais!
Daržovių troškinys su perlinėmis kruopomis
Daržovių troškinys su perlinėmis kruopomis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

stiklinės perlinių kruopų,

šaukšto lydyto sviesto,

pusės šaukštelio kuminų,

pusės šaukštelio maltos paprikos,

2 vidutinio dydžio morkų,

didelio svogūno,

pastarnoko,

2 vidutinių bulvių,

400 ml sultinio,

daržovių nuoviro arba vandens, druskos.

Kaip gaminti:

  1. Užmerkite perlines kruopas 5–6 valandoms arba nakčiai. Vandenį nupilkite ir išvirkite kruopas.
  2. Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, morkas ir pastarnoką. Bulves taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą ir jame minutę pakepkite kuminus bei paprikas, suberkite supjaustytas daržoves ir kepkite dar 4–5 minutes. Supilkite sultinį ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite išvirtas kruopas, permaišykite ir patroškinkite kartu dar 5–7 minutes. Pabaigoje pasūdykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų