Daugiau žuvies: citrininė tilapija su kukurūzais

Šiltuoju sezonu norisi lengvesnių patiekalų, tad pats metas į savo racioną įtraukti daugiau neriebios žuvies. Kol šviežių vietinių daržovių dar teks kiek palaukti, žuvį galima derinti su konservuotomis, šįkart tai bus kukurūzai.
Kepta tilapija
Kepta tilapija

Kaip teigia „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas, tam, kad atsiskleistų žuvies skonis, dažniausiai užtenka vos kelių ingredientų, o esminis jų – citrina. Žuvį pagal šį receptą galima kepti tiek orkaitėje, tiek gryname ore ant žarijų. Išbandykite!

Citrininė tilapija su kukurūzais

Ingredientai:

  • 4 tilapijų gabalėlių be kaulų;
  • 2 citrinos (labai tinka žaliosios);
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 170 g konservuotų kukurūzų;
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.
Vida Press nuotr./Tilapijos filė
Vida Press nuotr./Tilapijos filė

Gaminimas:

1. Kiekvieną žuvies gabalėlį dėkite į folijos „lopšelį“, apliekite medumi ir alyvuogių aliejumi, papuoškite citrinų griežinėliais, taip pat pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.

2. Galiausiai įberkite kukurūzų ir sandariai užsukite folijos „lopšelius“.

3. Kepkite apie 30 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje arba virš įkaitusių žarijų. Jei norite, prie šios žuvies galite patiekti įvairių keptų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, cukinijų, vyšninių pomidoriukų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis