Reikės:
- 2 bandelių,
- 20 g sviesto,
- 2 kiaušinių,
- šlakelio baltojo vyno acto,
- saujos špinatų,
- poros riekelių Parmos kumpio,
- saujos svogūnų laiškų.
Padažui reikės:
- 5 kiaušinių trynių,
- 1 pak. sviesto,
- 1 valg. š. vandens,
- 1/4 citrinos sulčių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio pipirų.
Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminsime padažą. Mums reikės dubens, jį dedame ant puodo su verdančiu vandeniu. Į dubenį dedame 5 kiaušinių trynius ir gerai išplakame.
Atskirame inde ištirpiname pakelį sviesto ir paliekame truputį pravėsti. Tada nuolat plakdami kiaušinius po truputį pilam sviestą. Kai supilsime maždaug pusę, įpilame šaukštą vandens, kad padažas nebūtų per tirštas. Toliau plakdami supilame likusį sviestą.
Padažą pagardiname trupučiu citrinos sulčių, druska bei pipirais.
Paruošiame pagrindą Benedikto kiaušiniams – paskrudiname per pusę perpjautas bandeles.
Dabar belieka pagaminti kiaušinius. Į verdantį vandenį įpilame kelis šaukštus acto. Tada tiesiog atsargiai įmušame kiaušinius ir verdame maždaug 1,5 minutės.
Kol jie verda, ant bandelių uždedame po riekelę kumpio, špinatų lapelių.
Ant viršaus atsargiai dedame išvirusius kiaušinius, pilame po šaukštą paruošto padažo ir pabarstome svogūnų laiškais.
Skaniausi pasaulyje Benedikto kiaušiniai paruošti!
Skanaus!