Desertas, kokio dar neragavote: keptas jogurtas

Ko gero, daugelis apie tokį desertą girdi pirmą kartą. Nenuostabu – tai indiškas patiekalas. Tie, kas gamino, sako, kad skanesnio saldumyno nėra ragavę gyvenime.
Jogurtinis desertas
Jogurtinis desertas / 123RF.com nuotr.

Trims asmenims reikės:

Gaminimas:

Supilkite į dubenį jogurtą, grietinėlę ir kondensuotą pieną bei vanilės ekstraktą.

Viską gerai išplakite iki vientisos masės. Išpilstykite į tris mažus kepimo indelius.

Įkaitinkite orkaitę iki 120° C laipsnių ir dėkite kepti 20 minučių. Kepinys turi būti sutirštėjęs. Jeigu dar skystokas, pakepkite dar keletą minučių.

Išimkite iš orkaitės ir padėkite atvėsti.

Į mažą puodą įdėkite 2 valg. š. apelsinų marmelado ir tiek pat vandens. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol marmeladas visiškai išsileis.

Atvėsusį marmeladą vienodomis dalimis užpilkite ant kepto deserto ir padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms. Patiekite šaltą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis