45 minutės ir traukite iš orkaitės. „Torta Caprese“, kaip ir šokoladainis (angl. brownie), gali atrodyti neiškepęs, bet iš tikrųjų būna iškepęs, tereikia duoti truputį laiko jam atvėsti.
Būtent šitą nuotraukoje matomą aš pati, deja, mažumėlę perkepiau. Tad susiplakiau grietinėlės su maskarpone ir šiek tiek medaus. Taip pat labai skanu pyragu mėgautis su ledais. O jei viskas pavyksta ir pyragas neperkepa, skanu ir vieną prie kavos valgyti.
Itališkoji „Torta Caprese“
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai;
- 175 g cukraus;
- 200 g sviesto;
- 200 g juodojo šokolado;
- 250 g migdolų miltų.
Gaminimas:
1. Atskiriame trynius nuo baltymų.
2. Trynius plakikliu išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės.
3. Tuo metu mikrobangų krosnelėje lėtai išlydome sviestą ir šokoladą (lėtai, tai turiu minty žaidžiame po 30 s, jei paliksite lydytis išsyk 2 minutėms, šokoladas paprasčiausiai sudegs).
4. Iki standžių putų išplakame baltymus.
5. Į purią trynių ir cukraus masę pilame išlydytą sviestą ir šokoladą, gerai išmaišome.
6. Beriame migdolų miltus, vėl gerai išmaišome.
7. Galiausiai į visą šią masę įmaišome plaktus baltymus. Tai darome ranka, ne plakikliu. Kaip matote, recepte nėra jokių kepimo miltelių, pyragas iškyla tik nuo plaktų baltymų, tad nepersistenkite maišydami.
8. Supilame į riebalais šiek tiek pateptą skardelę (manoji – 20 cm skersmens) ir kepame iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
9. Šitas pyragas, kaip ir šokoladainis, bent jau man skaniausias šiltas, mikrobangų krosnelėje pašildytas 30 sekundžių.
Tekstoranas – profesionalių kulinarijos studijų, o vėliau – ir darbo restorano virtuvėje dienoraštis socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė – žurnalistė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova, studijavusi HRC Kulinarijos akademijoje Sofijoje, Bulgarijoje, o vėliau ėmusi dirbti profesionalia konditere. Tekstorane galima rasti daugybę pasakojimų apie maistą ir tai, kas vyksta už profesionalios virtuvės durų. Jame publikuojamus receptus kartkartėmis ras ir 15min Maistas skaitytojai.