Desertinis varškės sūris su žele gabaliukais – nostalgija iš vaikystės

Vaikystės laikų desertas, kurį mėgstu ir dabar.
Aurimėlio desertinis varškės sūris
Aurimėlio desertinis varškės sūris / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 3 pakelių skirtingų spalvų želė;
  • 1 kg varškės (naudoju kreminę);
  • 400 g kondensuoto pieno;
  • 1 v.š. aguonų;
  • 50 g želatinos (240 blumų).

Gaminimas:

Pasigaminame žele kaip nurodo gamintojas ant pakuotės, tik vandens pilame per pus mažiau. Dedame sustingti.

Į dubenį dedame varškę, pilame kondensuotą pieną ir beriame aguonas. Tuomet supilame paruoštą želatiną, gerai išmaišome. Galiausiai sudedame gabaliukais pjaustytą želė. Išmaišome.

Formą ištiesiame maistine plėvele ir sudedame sūrio masę. Bent 6 val. dedame į šaldytuvą.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų