08 28

Desertų karalienė: panakota su kokosų grietinėle

Kai savo namuose rengiu vaišes, panakota būna vienas dažniausių deserto pasirinkimų. Ypatingai jei tos vaišės vyksta šiltuoju metų sezonu, arba tada, kai pagrindinių patiekalų stalas būna „sunkesnis” (mėsiškas). Panakota yra visiems paprastai tinkantis ir patinkantis desertas, nesu turėjusi svečio, kuris atsisakytų šio gaivaus ir saikingai saldaus vakarienės pabaigimo?
Panakota su kokosų grietinėle
Panakota su kokosų grietinėle / Nidos Degutienės nuotr.

Kokių tik skonių, kokių tik poskonių gali būti panakota – nuo tradicinės su vanile, iki skaisčiai žalios spalvos mačos ar pistacijų, laimų, bazilikų, šokoladinės, mangų, jogurtinės su braškėmis, esu net gaminusi liesutėlę avižų pieno panakotą...

Kad ir kokį skonį pasirinktumėt, šio deserto esmė paprasta: pakaitinamas pieno (augalinio ar karvės) ir grietinėlėsmišinys, jis sumaišomas su išbrinkusia želatina, išpilstomas į indelius ir paliekamas ramybėje stingti! Nieko nėra nei greitesnio, nei patogesnio, sakau jums nuoširdžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos