„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Dešimt bulvinių blynų variantų: kuris skaniausias jums?

Bulvinius blynus kiekviena šeimininkė, ko gero, kepa skirtingai. Ir kiekviena turi savų paslapčių, kaip juos pagaminti gardesnius. O sumani šeimininkė žino ne vieną būdą, kaip kiekvieną kartą juos iškepti vis kitokius. Štai dešimt bulvinių blynų receptų, kurie gali visiškai skirtis nuo tų, kuriuos kepate jūs. Neabejojame, kad rasite tuos, kuriuos labai pamėgsite ir jūs, ir jūsų šeima!
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / 123RF.com nuotr.
Bulviniai blynai su sūriu
Receptas: Bulviniai blynai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 84
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 4.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 2.00 arbat. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite.

2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska.

3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

Suskleisti

Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti

Bulviniai blynai su salierais
Receptas: Bulviniai blynai su salierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 67
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė stiebo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 200.00 ml
Kaip gaminti

Bulves, svogūną ir salierą sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, miltus, išmaišykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti

Bulviniai blynai su sojomis
Receptas: Bulviniai blynai su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Sojos: 1.00 st. (faršas)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š.
Gražgarstės: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.

3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.

4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su morkomis
Receptas: Bulviniai blynai su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 65
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Morkos: 500.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas sutarkuokite smulkia tarka.

2. Įmuškite kiaušinius, įberkite saujelę miltų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

Skanu su bruknių uogiene ir grietine :)

Recepto autorė Rima Vaniarchina

Suskleisti

Bulviniai blynai
Receptas: Bulviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 47
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Faršas: 300.00 g (kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1  Sutarkuokite bulves, įmuškite porą kiaušinių, įdėkite porą šaukštų miltų, šiek tiek druskos, pipirų.

2. Paimkite apie 300 g kiaulienos faršo, į jį įdėkite mėgstamų prieskonių, vieną svogūną. Įkaitintoje keptuvėje suformuokite blynus, ant viršaus dėkite faršo, o ant faršo dar pilkite tarkių, apkepkite iš abiejų pusių.  

Suskleisti

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 129
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti

Bulviniai blynai
Receptas: Bulviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 210
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 350.00 g (nuskustų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 25.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir 5 min. pamerkite į šaltą vandenį. Nukoškite, sukrėskite ant popierinio rankšluosčio ir palikite nuvarvėti.

2. Svogūną smulkiai sukapokite ir 3 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus.

3. Bulvių tarkius sumaišykite su keptais svogūnais, sutarkuotu sūriu, kiaušinių baltymais, pagardinkite pipirais.

4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir šaukštu sudėkite paruoštą masę (turi išeiti aštuoni blynai). Apkepus vieną pusę, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Bulviniai blynai su vištiena
Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 252
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti

Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 108
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grybai: 500.00 g (švieži miško)
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Grietinė: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

  1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
  3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

  1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“