Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausios klaidos ruošiant vištieną: ką daryti, kad ji būtų minkšta ir sultinga?

Niekaip nesiseka paruošti tos tobulos vištienos, kuri tirpsta burnoje? Manote, kad išbandėte viską, tačiau ji vis tiek lieka guminė, sausa ir neskani?
Grilyje kepta vištiena
Grilyje kepta vištiena / 123RF.com nuotr.

Atsakymas visai paprastas – ruošdami paukštieną visada laikykitės tam tikrų gudrybių – tada skani vištiena jums nebebus tokia sunkiai įkandama mįslė.

Nuo ko pradėti? Štai keli patarimai, rašoma eatthis.com.

Nenaudojate šio įrankio, kad mėsa būtų sultingesnė

Los Andželo centre esančios „Manuela“ restorano vyriausiasis virėjas Wesas Whitsellas siūlo kepant vištienos krūtinėlę subadyti ją šakute – taip marinatas geriau įsigers į vištienos krūtinėlę. Štai koks receptas pakylės iki dangaus: daug alyvuogių aliejaus, citrinos žievelės, citrininiai pipirai, aitrioji paprika ir truputis medaus.

Kokią vištieną renkatės?

Mėsos kokybė yra labai svarbi. Jei rinksitės nežinia kada užšaldytos vištienos gaminius, tikėtina, kad patiekalas bus sausas ir neturės tiek skonio, kiek galėtų turėti. Kai tik įmanoma, rinkitės ekologišką ir vietoje užaugintą vištieną iš šaldytuvo (o ne šaldiklio). Tikėtina, kad ši vištiena išlaikys drėgmę ir bus aromatingesnė.

Vištieną kepate jos nesuminkštinę

Visi žinome, kad prieš kepant kepsnį labai svarbu jį suminkštinti, todėl rekomenduojama vištienos krūtinėlę išmušti muštuku prieš dedant ją į keptuvę.

Vištieną gerai išmušti dėl kelių priežasčių: tai padeda suminkštinti mėsą, sutrumpina kepimo laiką (dėl to sumažėja perkepimo rizika), be to, vištieną lengviau iškepti tolygiai. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, įsitikinkite, kad kepami kepsniai yra vienodo storio.

Kepate mėsą, ką tik ištrauktą iš šaldytuvo

Ištraukite mėsą ir leiskite jai maždaug 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Tai padės užtikrinti, kad mėsos vidus ir išorė iš esmės bus vienodos temperatūros, todėl padidės tikimybė, kad vištiena iškeps tolygiai.

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Kepate visą krūtinėlę

Vištienos krūtinėlės gali būti gana storas mėsos gabalas. Dėl nevienodo storio vištiena iškepa skirtingu metu, todėl viename gale vištiena būna perkepusi, o kitame – iškepusi (arba net nepakankamai iškepusi).

Taigi, arba galite vištieną supjaustyti tolygiai, arba, antrasis variantas – krūtinėlės mėsą išmuškite tol, kol ji bus visiškai lygi.

Kepkite neskubėdami

Pernelyg dažnas vištienos vartymas keptuvėje – tai tarsi vis iš naujo spausti lifto mygtuką. Nei vienu, nei kitu atveju rezultatų nepasieksite greičiau.

Jei norite, kad vištiena gražiai apkeptų, stenkitės jos nejudinti maždaug penkias-septynias minutes, kai ji jau yra keptuvėje. Apverskite ją vieną kartą ir daugiau nelieskite dar penkias-septynias minutes. Tikslas – kad kiekviena pusė būtų auksinės rudos spalvos.

Neleidžiate vištienai „pailsėti“

Taip, nuėmus mėsą nuo ugnies tikrai reikėtų leisti kepsniams „pailsėti“, kad ir kaip viliojančiai jie atrodytų. Jei visi virėjai ir sutinka dėl vieno dalyko, tai dėl šio: svarbu leisti mėsai šiek tiek „pailsėti“, kol ją suvalgysite. Taip sultys pasiskirstys visoje mėsoje, o tai padės užtikrinti geresnį skonį ir minkštumą bei sultingumą. Uždenkite vištieną folija ir prieš valgydami leiskite jai „pailsėti“ maždaug 15 minučių.

Dabar, kai esate apsiginklavę šiais patarimais ir gudrybėmis, galėsite gaminti sultingesnę ir aromatingesnę vištieną nei bet kada anksčiau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi