Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose – 15 šanso vertų naujų restoranų

Vasara – atostogautojų metas. Tik ką daryti tiems, kuriems darbų nemažėja netgi orams šylant, o atostogos suplanuotos po mėnesio kito? Sutikite: juk nei laiko, nei noro gaminti namuose laisvalaikiu nebelieka. Juolab, kad „Wolt“ programėlėje galima rasti dar daugiau naujų vietelių, o kai kurios netgi siūlo šiam karštam sezonui pritaikytų įdomių patiekalų.
Didžiuosiuose Lietuvos miestuose – 15 šanso vertų naujų restoranų
Didžiuosiuose Lietuvos miestuose – 15 šanso vertų naujų restoranų / WOLT nuotr.

Apžvalgos epicentre – didžiausi šalies miestai ir jų gastronominis naujienų žemėlapis. Ką įdomaus „Wolt“ rekomenduoja Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje?

Į vilniečių patalus – „virėjai“, „azijiečiai“ ir desertai

Pradėkime nuo sostinės. Joje naujovių paprastai netrūksta. Atsirandant naujoms išskirtinės kokybės ir asortimento vietelėms mums, gero maisto mėgėjams, visada džiugu.

WOLT nuotr./2 virėjai
WOLT nuotr./2 virėjai

Kulinarijos studija „2 Virėjai“ – kokybiško „comfort food“ norisi visada, o „virėjai“ lankytojų tikrai nenuvils. Tigrinės krevetės su „romesco“ padažu, burrata su smidrais ar jaučio žandai su „Demi Glace“ padažu, sutikite, kelia apetitą vien apie juos pagalvojus. Šeimos restorano įkūrėjai savo nedidelėje kulinarinėje studijoje išdirba kiekvieną patiekalą, netgi klasikiniams patiekalams suteikdami savitą „cinkelį“, išlaikydami natūralius skonius. Pavyzdžiui, savaitgalio vėlyvųjų pusryčių karalius – Benedikto kiaušinis – čia nors teikiamas su klasikiniu olandišku padažu, bet gaminamas su žaliųjų citrinų sultimis, tad skonis kiek lengvesnis. Ypatingas šioje vietelėje yra šilkinis omletas, išlaikantis kreminę tekstūrą ir serviruojamas su gaiviomis vasariškomis salotomis, gardintomis naminiu aviečių acto užpilu. Riešutinė granola, prancūziški rageliai ar keptas pusryčių batonas ir lengvi desertai. Visa tai – aukščiausios kokybės ir praktiškai į patalus!

WOLT nuotr./Yakitori Grill Boutique
WOLT nuotr./Yakitori Grill Boutique

Yakitori Grill Boutique“ – Azijos ir Japonijos klasikinio gatvės maisto įkvėpta vieta, siūlanti daug įdomių ir itin skanių derinių. Būtinai paragaukite japoniško stiliaus „Yakitori“ iešmelių, gaminamų ant specialaus grilio, ir populiarių Azijoje (bei populiarėjančių Lietuvoje) „BAO“ mėsainių su lengva bandele. Siūlomos ir sriubos bei įvairūs autentiški užkandžiai, bet labiausiai patiko, nors ir kiek keistai skamba, siūlomi garnyrai prie patiekalų – naminės marinuotos „tsukemono“ daržovės. Agurkai su jūros dumbliais, „kimchi“ marinuoti kopūstai, „daikon“.

WOLT nuotr./LAFA Poke Bar
WOLT nuotr./LAFA Poke Bar

LAFA Poke bar“ – karštą vasaros dieną, kai, atrodo, nieko nebesinori – „Poke boulas“ yra puikus pasirinkimas pietums. Ne veltui tai laikoma vienu iš tradiciniu patiekalų Havajuose ir gaminama pagal tikrų tikriausias tradicijas. Siūlomos standartinės opcijos, tokios kaip su marinuota „shoyu sesame“ padaže lašiša ar „ponzu“ tunu, keptomis krevetėmis. Patikiname, kad galimas ir vegetariškas variantas! Tačiau būtent marinatas ir įvairios salsos – pavyzdžiui, mango ir ananasų salsa – pateiktos ant tinkamai išvirtų ryžių kartu su itin gardžių ingredientų įvairove šio restorano „boulus“ ir padaro ypatingais. Beje, nors ir atrodąs gana lengvas patiekalas, dėl savo ingredientų įvairovės ir tikrai nemažo dydžio gaunasi itin maistingų ir sočių pietų pasirinkimas.

WOLT nuotr./Kao Bao
WOLT nuotr./Kao Bao

Kao Bao (Šilas)“ – „WOK“ patiekalų vieta, išpopuliarėjusi Šiauliuose, jau įsikūrusi ir Vilniuje, gali būti vienkartinėmis dėžutėmis atvežta jums į namus ar biurą. Itin patogu, kad klasikinius „WOK“ patiekalus galite užsakyti pagal „Pasirink pats“ principą: pirmiausia renkamės pagrindą – kiaušininius, ryžių, pilno grūdo makaronus ar „bulgur“ kruopas, vieną iš daugybės padažų ir net 9 priedus (t. y. mėsą, jūros gėrybes, įvairias daržoves ir prieskonius). Be sriubų dar galima degustuoti „BAO“ su plėšyta vištiena ir korėjietiškomis morkytėmis, plėšyta kiauliena ir teriyaki arba plėšyta jautiena su „ponzu“. Skanių pietų garantija!

WOLT nuotr./Mollusca
WOLT nuotr./Mollusca

Jūros ir naujų skonių vieta „Mollusca (Paupys)“ duris atvėrė Paupio Turguje ir su „Wolt“ gali atsidurti arčiau jūsų. Praktiškai nesuskaičiuojama midijų, žuvies patiekalų, sriubų ir užkandžių pasiūla, o svarbiausia, kad kiekvienas patiekalas unikalus. Niekur negirdėtos midijos su pistacijų padažu ar dar išskirtinesnės – su kondensuoto pieno ir vynuogių padažu. O gal midijų su lašišos ir „Hollandaise“ padažu, „sangrita“ ar alaus ir obuolių sulčių skoniais? Žinoma, yra ir klasikinių derinių – „Marinara“, grietinėlės ir baltojo vyno, „Tom YUM“. Prie midijų užsakyti patariama brusketą, pagardintą alyvuogėmis, arba gruzdintas belgiškas bulvytes. Garantuojame: kol neparagausite didesnės dalies midijų iš meniu skonių, norėsis užsakyti dar ir dar.

WOLT nuotr./Siam Thai
WOLT nuotr./Siam Thai

Meile Tailando virtuvei degantis „Siam Thai“ kolektyvas restorano svečius kviečia į gastronominę kelionę po skaniausius kario ir klasikinius Azijos virtuvės derinius. Išsiilgusieji kelionių į tolimuosius kraštus minutėlei gali persikelti į Tailandą ragaudami autentiškus „Pad Thai“ ryžių makaronus su krevetėmis ar vištiena, „WOK“ patiekalus ar skanaudami ryžių dubenėlius, autentiškas sriubas bei užkandžius.

WOLT nuotr./Cat Cafe
WOLT nuotr./Cat Cafe

Žymiojoje kavinėje „Cat Cafe“ lankytojus pasitinka daugybė kačių. Nors toks pasitikimas domina lankytojus, vis dėlto kavinė populiari ir dėl savo skanių, ganėtinai klasikinių europietiškos virtuvės patiekalų, kurie – be katinėlių – gali būti atvežti į kiekvieno namus. Pirmiausia šioje kavinėje verta paragauti jos legendinius „Murburgerius“, „Fish & chips“, vištienos kepsnelius, kotletukus. Galite rinktis ir iš itališkų makaronų patiekalų, įvairių salotų, gardžių bulvinių blynų su įvairiausiais pagardais, užkandžių, sriubų. Nepamirškite pasilepinti deserčiuku! Išties unikali vieta, kurią taip pat verta palaikyti dėl tokio unikalaus koncepto. Rekomenduojama katinų mylėtojams ir ne tik.

Kauniečiams – veganų rojus, sušiai ir gvakamolės aromatas

WOLT nuotr./Chaika
WOLT nuotr./Chaika

Šį tą iš arsenalo pasiūlyti turi ir istorinė laikinoji sostinė Kaunas. Pradėkime nuo veganų rojaus: „Chaikos“ žymius veganiškus tortus vertina toli gražu ne vien veganai. Torčiukai tiesiog tobuli, o dangiškai skanus gabalėlis, mažiau nuodėmingas ir pritaikytas alergiškiems žmonėms – tarkime, laktozės netoleruojantiems – gali atkeliauti tiesiai į jūsų namus. Viso asortimento neapžvelgsi, nes pasiūla yra itin plati ir skirtis gali priklausomai nuo savaitės dienos. Rekomenduojame kiekvienam atrasti savo favoritus: galbūt tai bus žymusis karamelinis avinžirnių arba špinatų-braškių, o gal – pistacijų, mėlynių ar aviečių tortas? Šokolado mėgėjai turėtų rinktis „labai šokoladinį“ (taip, sveikesnis desertas gali būti ir toks!), įdomesnių skonių beieškantys – moliūgų tortą su kokosų grietinėle, o tie, kurie vengia cukraus, neprašaus su gaiviuoju bananų aviečių tortu, turinčiu itin mažai cukraus.

Beje, yra tortų ir absoliučiai be cukraus, pavyzdžiui, mango-vyšnių tortas. Bet vienas iš pačių kauniečių rekomenduojamų favoritų – „Chaika cheesecake“ – sūrio pyragai iš tofu. Nepamirškite paragauti jų keksiukų, kurie tarsi yra „Chaika“ vizitinė kortelė su ypatingais įdarais, bei veganiškų sumuštinių. Tokius sumuštinius įvertins visi: ir sveiko maisto mylėtojai, ir tikrieji gurmanai. „Barbeque JACK“ su duonvaisiu ir karamelizuotais svogūnais nustebina netgi mėsos mylėtojus, o sumuštinis su tofu ir marinuotais burokėliais – ir daug išragavusius tautiečius. Svarbu paminėti, kad užsakyti galima ir žymiąsias „Chaika“ arbatas, „Crooked Nose“ kavas bei įvairius sveikesnius užkandžius, šokoladus ir pagardus.

WOLT nuotr./Sushi Date
WOLT nuotr./Sushi Date

Nors sušių vietelių yra netgi labai nemažai, nėra paprasta atrasti tokias, kurios juos siūlo gardžius ir kokybiškus. O ypač, kuomet norisi ypatingesnių sušiukų, pavyzdžiui – pasimatymui, kauniečiai keliauja į „Sushi date“. Pasimatymai, anot šio restorano koncepto, neįmanomi be sušių. Be abejonės, tai yra tobulas pasimatymų, išvykų, piknikų ar šiaip pietų bei vakarienių maistas. „Sushi date“, žino kaip juos padaryti išskirtinius – nuo ganėtinai klasikinių „uramaki“ su krabų surimi ar lašiša iki unikalesnių, tarkime‚ „vegan date“ su „shiitake“ grybais. Didžiausias išskirtinumas yra namų gamybos padažuose ir pagarduose – štai „kimchi“ ar „tomyum“ kremai suteikia nepamirštamo skonio. Yra ir karštų sušių, sriubų, daugybė užkandžių, įskaitant „edamame“ ir tobulas „tempuras“. Dėmesio (ir užsakymo) tikrai verti naminiai „spring rolls“ suktinukai, kurie yra subtilaus „tomyum“ skonio su lašiša, riešutų sviestu ir, žinoma, „sushi donburiai“. Jeigu negalėsite išsirinkti – pagelbės sušių rinkiniai. Tobulas pasirinkimas pasimatymui ir ne tik.

WOLT nuotr./Snack ID
WOLT nuotr./Snack ID

Kauniečių rekomenduojama vieta „Snack ID“ – gardi išeitis, kai susibūrusi kompanija nori skirtingų dalykų arba neapsisprendžia, ko nori labiau – sušių, „WOK“ ar grilio patiekalų? Čia rasite visko: pradedant klasikiniais mėsainio komplektais (įskaitant ir vegetarišką su kreivabudėmis), tęsiant sušiais, salotomis, sriubomis, baigiant „WOK“ makaronais ir grilio iešmeliais. Kaip byloja pavadinimas, tai tikrai yra ta vieta, kurioje būtų rekomenduojama nepamiršti užsakyti užkandžių: klasikinės keptos duonos, kesadilijų ar belgišką vaflį. Pasiūlos gausa iš tiesų stebina, o skoniai – džiugina.

WOLT nuotr./El Jefe Taco House
WOLT nuotr./El Jefe Taco House

Meksikietiškiems poskoniams prijaučiančių traukos vieta Kaune yra „El Jefe Taco House“. Jų ypatingaisiais laikomi takai ir kesadilijos su plėšyta kiauliena, tačiau pasirinkimų tikrai daugiau. Labai rekomenduojami kukurūzų traškučiai su jautiena, sūriu, „pico de gallo“, grietine ir salsomis. Taip pat – naminė gvakamolė ir buritai. Sau tinkamų meksikietiškų patiekalų ras ir vegetarai – prikurta nemažai opcijų su tofu. Meksika yra kur kas arčiau, negu galvojate!

Uostamiestyje – olandiški blyneliai ir... faksas

WOLT nuotr./Pigeon Pan
WOLT nuotr./Pigeon Pan

Paserviruoti idėjų, ką naujo išbandžius savo mieste, „Wolt“ nepamiršta ir klaipėdiečiams. Kalbama, kad „Pigeon Pan“ olandiškų blynelių rojuje kepami pasakiškai skanūs nedidukai vieno kąsnio blyneliai gali atvykti prie pat jūsų namų slenksčio. Linksmina blynelių pavadinimai bei parinkti deriniai. Pavyzdžiui , „Lietuvis su cukraus pudra, varške ir uogiene“, „Italas su mocarelos sūriu“ ar „Ispanas su serano kumpiu“. Smaližiai tikrai įvertins „kosminius“ derinius – „Sausainio svajonę“, „Šokoladinę sesę“ su šokolado drožlėmis ir „Nutella“, „Kinder“ debesį ar „Oreo“ sapną. Galima užsakyti ir šaldytus blynelius bei pasidaryti juos patiems! Tai gali būti tikra pramoga visai šeimai, kuriai tereiks keptuvės ir gabalėlio sviesto. Galėsite ir draugus nustebinti, tik užsakykite daugiau, nes ne veltui sakoma, kad „Pigeon Pan“ blyneliai – balandžio skanumynas, kuriuo bus sunku dalintis!“.

WOLT nuotr./Faksas
WOLT nuotr./Faksas

Restoranas „Faksas“ savo maistą pristato drąsiai: „lengva prisiminti, sunku užmiršti“. Tokie ir turi būti mėsainiai ir fadžitos, ar ne? Firminiai jų „faksburgeriai“ yra, kaip jie patys sako, „misteriai oldschoolai“ su 150 sąžiningų gramų kruopščiai atrinktos jautienos, barbekiu plėšyta kiauliena ar vištiena su avokadu ir jalapenais. Itin skanūs ir tikrai verti ką jau ten dėmesio – tikros nuodėmės – vien dėl naminių išskirtinių padažų. Beje, labai gardžios ir jų „friškės“, o be mėsainių siūlomi itin įdomūs karšti „bliūdai“, pavyzdžiui, „Faksing salotos“ su marinuotoje paprikoje įsisukusiomis krevetėmis ir kruopščiai atrinktų salotų mišiniu, teikiamos su aštriu sultiniu, išdirbtas čili „con carne“ ar vištienos buritas. Itin daug užkandžių – tortilijų, traškių kukurūzų paplotėlių su įvariausiais pagardais, vištienos juostelės, minkšti skanučiai sūrio kamuoliukai, gruzdinti sparneliai ir kiti skanumynai. Dar viena priežatis vykti į pajūrį šiltuoju metų laiku!

Nedideli, bet galingo kalibro

WOLT nuotr./Lejos
WOLT nuotr./Lejos

O šiauliečiai ir panevėžiečiai – tai jau prie suskilusios geldos? Vat ir ne! Šiauliuose aplankyti verta restoranėlį, pakrikštytą „LEJOS“ vardu. Jame gaminami gardžiausi patiekalai iš šviežiausių ingredientų – jau „Wolt“ sąraše! Meniu sudarytas italų šefo Gian Luca Demarco, tad nė nereikia perspėti, kad kalbame apie aukščiausio kalibro patiekalus. Štai pusryčių metu užsakyti galite Benedikto kiaušinius ar mini mėsainius su traškia kalakutiena, krevetėmis, bulvinius kepsnelius, silkės ar lašišos tartarą. Siūloma rinktis ir tarp daugybės gurmaniškų salotų: nuo salotų su ožkos sūriu „Chevre“, figomis, kriaušėmis, pinijų riešutais ir karamelizuotais svogūnais – iki klasikinio „Cezario“ su grilyje kepta kalakutiena. Kuomet norisi „rimčiau ir sočiau“, galite užsakyti kalakutienos kukulių su marinuotais agurkėliais, granatais ir bulvių koše, midijas su „salsa verde“ ir riešutais, lėtai keptus jautienos medalionus, ančiuko filė slyvų padaže ir kitus gurmaniškus derinius. Kaip ir dera, yra ir makaronų patiekalų, sriubų bei itin gardžių užkandžių – naminiai bulvių traškučiai su rikota, sūrio kroketai, traškios avokado skiltelės, falafeliai, tradiciniai „Fritto Misto“ ir kiti skanumynai. Bet itin akį traukia šviežiausi desertiniai patiekalai – tokie kaip maži blyneliai su rikota, „Crepe“ krepšelis su obuoliais, varškėčiai ir ypatingi belgiški vafliai su pagardais ir ledais. Ta vieta, kurioje norisi išragauti viską!

WOLT nuotr./Rasajana
WOLT nuotr./Rasajana

Panevėžio pažiba – vegetariško ir veganiško maisto restoranėlis „Rasajana“. Puikus pavyzdys to, kad naujos sveiko maisto vietos kuriasi ne vien didmiesčiuose. Šiame siūlomus patiekalus įvertins ir mėsos mėgėjai: kalafiorų ir sūrio maltiniai su švelnia bulvių koše, baklažanų ir daržovių blynai, sojos ir panyro kepsniai, naminiai virtinukai su įvairiais įdarais, veganiškas „Budos dubenėlis“ su rudaisiais ryžiais bei keptu tofu, salotos... Atskirai paminėjimo verti veganiški mėsainiai su daržovių ir sojos arba prieskoniuoto tofu maltiniais. Svarbu, kad jie skaninami veganišku sūriu ir patiekiami su šviežiai keptomis bulvytėmis. Vieta, dėl kurios verta nuvykti ir į Panevėžį!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas