Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

DIENOS RECEPTAS

Paragaukite skanaus apkepo su faršu. Puikiai tiks pietums arba sočiai vakarienei.
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis

Reikės:

• 4 bulvių,

• nedidelio žiedinio kopūsto,

• žiupsnelio druskos,

• 1 valg. š. sviesto,

• 600 g kiaulienos ir jautienos faršo,

• 1 arbat. š. maltos mėsos prieskonių,

• žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,

• svogūno,

• didelės morkos,

• 3 valg. š. aliejaus,

• 3 valg. š. pomidorų padažo.

 

Kaip gaminti:

1. Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir nesmarkiai pagrūskite.

2. Į faršą įberkite mėsos prieskonių, maltų juodųjų pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite nuolat pamaišydami, kol daržovės lengvai apskrus, tada sukrėskite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo, šiek tiek patroškinkite.

4. Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų ir fetos apkepas
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų apkepas

 

 

Cukinijų ir fetos apkepas

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Apkepti koldūnai
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Apkepti koldūnai

 

 

Apkepti koldūnai

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Kalakutienos ir bulvių apkepas
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Kalakutienos ir bulvių apkepas

 

 

Kalakutienos ir bulvių apkepas

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Bulvių apkepas su mėsa ir apinatais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Bulvių apkepas

 

 

Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Grikių apkepas su aonine
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Grikių apkepas

 

 

Grikių apkepas su šonine

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Česnakinis bulvių apkepas
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Česnakinis bulvių apkepas

 

 

Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs