Produktai:
• 1 arbat. š. prieskoninių žalumynų,
• 6 didelės virtos bulvės,
• 300 g pievagrybių,
• 2 valg. š. sviesto,
• 5 valg. š. miltų,
• kiaušinis,
• 1 valg. š. manų kruopų,
• 1 arbat. š. džiovintų čiobrelių,
• druska ir malti juodieji pipirai,
• 3 valg. š. aliejaus,
• 3 valg. š. džiūvėsių.
Kaip gaminti:
1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite. Suberkite į jas manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai viską išminkykite.
2. Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus ir apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius. Nupilkite susidariusį skystį ir sudėkite pievagrybius į bulves. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.
3. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gerai parus. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
4. Tiekite karštus su grietinės ar sviesto padažu.
IŠBANDYKITE DAUGIAU PADAŽŲ!
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|