Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

DIENOS RECEPTAS

Paragaukite gardžių, nebrangiai ir nesudėtingai paruošiamų bulvių ir grybų kotletų.
Bulvių ir grybų kotletai
Bulvių ir grybų kotletai / Mariaus Žičiaus nuotr.

Bulvių ir grybų kotletai

Produktai:

• 1 arbat. š. prieskoninių žalumynų,

• 6 didelės virtos bulvės,

• 300 g pievagrybių,

• 2 valg. š. sviesto,

• 5 valg. š. miltų,

• kiaušinis,

• 1 valg. š. manų kruopų,

• 1 arbat. š. džiovintų čiobrelių,

• druska ir malti juodieji pipirai,

• 3 valg. š. aliejaus,

• 3 valg. š. džiūvėsių.

 

Kaip gaminti:

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite. Suberkite į jas manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai viską išminkykite.

2. Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus ir apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius. Nupilkite susidariusį skystį ir sudėkite pievagrybius į bulves. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.

3. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gerai parus. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Tiekite karštus su grietinės ar sviesto padažu.

 

IŠBANDYKITE DAUGIAU PADAŽŲ!

Pievagrybių padažas

Grietinės padažas

Švelnusis padažas

 

TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI

Fotolia nuotr. / Sočiosios bulvės
Fotolia nuotr. / Sočiosios bulvės

 

 

Sočiosios bulvės

Fotolia nuotr. / Bulvės su ridikėliais
Fotolia nuotr. / Bulvės su ridikėliais

 

 

Bulvės su ridikėliais

Fotolia nuotr. / Bulvės su varakės sūriu
Fotolia nuotr. / Bulvės su varškės sūriu

 

 

Bulvės su varškės sūriu

Fotolia nuotr. / Pertrinta bulvių ir porų sriuba
Shutterstock nuotr. / Pertrinta bulvių ir porų sriuba

 

 

Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Fotolia nuotr. / Bulvių ir laaiaų salotos
Fotolia nuotr. / Bulvių ir lašišų salotos

 

 

Bulvių ir lašišų salotos

Mariaus Žičiaus nuotr. / Bulvių virtinukai su Pesto padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Bulvių virtinukai su Pesto padažu

 

 

Bulvių virtinukai su „Pesto“ padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos