6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
Sudedamosios dalys:
• 2 svogūnai,
• 2 česnako skiltelės,
• 1–2 aitriosios paprikos,
• raudona saldžioji paprika,
• 2 pomidorai (dideli),
• 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g),
• 2 valg. š. aliejaus,
• 750 g kiaulienos ir jautienos faršo,
• 2 valg. š. pomidorų padažo,
• 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių,
• druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
• 1 valg. š. kmynų,
• žiupsnelis cukraus,
• 2 arbat. š. raudonėlių,
• 250 ml mėsos sultinio (tinka ir vanduo),
• 250 g konservuotų pupelių,
• 125 g grietinės,
• 75 g tarkuoto kietojo sūrio,
• sauja šviežių petražolių,
• 10 vnt. tortilijų (nebūtinai).
Kaip gaminti:
1. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
2. Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami maišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.
3. Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.
4. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.
Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
|
||
|
||
|
||
|
||
|