Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

DIENOS RECEPTAS

Pavasaris – puikus metas prisiminti lietuviškus šaltibarščius. Paskanaukime!
Lietuviški šaltibarščiai
Lietuviški šaltibarščiai / Fotolia nuotr.

Lietuviški šaltibarščiai

Reikės:

• 500 g obuolių sultyse marinuotų burokėlių,

• 3 kiaušinių,

• 200 g agurkų,

• ryšulėlio krapų ir svogūnų laiškų,

• 1 l kefyro,

• druskos pagal skonį.

 

Kaip gaminti:

1. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.

2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais kubeliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.

3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.

4. Tiekite su karštomis bulvėmis.

 

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

Fotolia nuotr. / Salotų užkandis
Fotolia nuotr. / Salotų užkandis

 

 

Salotų užkandis

Mariaus Žičiaus nuotr. / Bulviniai blynai su farau ir ridikėlių padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

 

 

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

Skaitytojos nuotr. / Kiauliena korėjietiakai
Skaitytojos nuotr. / Kiauliena korėjietiškai

 

 

Korėjietiška kiauliena

Keptų daržovių su baltųjų pelėsių sūriu salotos
Fotolia nuotr. / Keptų daržovių su baltųjų pelėsių sūriu salotos

 

 

Keptų daržovių su baltųjų pelėsių sūriu salotos

Fotolia nuotr. / Polentos blyneliai
Fotolia nuotr. / Polentos blyneliai

 

 

Polentos blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos