Vištienos troškinys su ryžiais
Reikės:
• 500 g vištienos krūtinėlės,
• 150 ml alyvuogių aliejaus,
• 100 g gliaudytų pistacijų,
• 150 ml natūralaus jogurto,
• 150 ml vištienos sultinio,
• 450 g virtų krevečių,
• 450 g ilgagrūdžių ryžių,
• 2 arbat. š. ciberžolių,
• 2 svogūnų,
• 4 česnako skiltelių,
• 2 arbat. š. citrinų sulčių,
• 3 arbat. š. medaus,
• nedidelio gabalėlio imbiero šaknies,
• žiupsnelio aitriosios paprikos,
• 0,5 arbat. š. kario,
• 0,5 arbat. š. kuminų,
• didelės saujos šviežių bazilikų lapelių,
• 3 valg. š. šviežių kalendrų.
Kaip gaminti:
1. Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, ištrinkite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir truputį pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Sudėkite trintą česnaką, šiaudeliais pjaustytą imbiero šaknį, vištienos gabalėlius, įberkite aitriosios paprikos, kario ir maltų kuminų.
3. Įpilkite 1,7 l verdančio vandens, suberkite ryžius, pamaišykite ir 20 min. virkite ant silpnos ugnies, kol vanduo išgaruos. Suberkite pistacijas, supilkite jogurtą ir dar 10 min. pavirkite. Troškintuvą nuimkite nuo ugnies. Dubenėlyje išsukite medų su citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite krevetes ir sumaišykite.
4. Sudėkite į puodą su ryžiais ir išmaišykite. Troškinį tiekite pabarstytą bazilikų lapeliais ir smulkintomis kalendromis.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
|
||
|
||
|
||
|
||
|