Reikės:
• 1 stikl. avinžirnių,
• 500 g jautienos nugarinės,
• svogūno (didelio),
• 3 valg. š. aliejaus,
• maltos aitriosios paprikos ir druskos (po žiupsnelį),
• 4 bulvių,
• 2 morkų,
• 2 didelių saldžiųjų paprikų,
• petražolių lapelių (saujos).
Kaip gaminti:
1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.
2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite pipirais, įpilkite truputį vandens ir maišydami troškinkite, kol suminkštės.
3. Bulves supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais, paprikas – dideliais gabalais, sudėkite į puodą su mėsa ir apie 10 min. troškinkite. Užpilkite vandeniu, suberkite išmirkytus avinžirnius ir apie 35 min. virkite, kol mėsa ir daržovės suminkštės.
4. Sudėkite kepintus svogūnus ir dar apie 5 min. virkite. Sriubą patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
|
||
|
||
|
||
|
||
|