Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Dienos valgiaraštis: 3 patiekalai, kurie bematant atgaivins

Šiomis dienomis taip karšta ir tvanku, jog, rodos, vos pajudėjus, pila prakaitas. Visi žinome, kad esant tokioms oro sąlygoms, būtina suvartoti daug skysčių, o jų gali suteikti ne tik gėrimai, bet ir maistas. Šie 3 receptai jums tikrai pravers!
Arbūzo salotos su feta
Šeimos pietūs / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi keliais receptais, kurie padės su maistu pasisavinti daugiau taip organizmui reikalingo vandens.

Pusryčiams – glotnučio dubenėlis

Ingredientai (2 asm.):

  • 200 g braškių;
  • 100 g šilauogių;
  • 1 apelsinas;
  • 1 bananas;
  • 50 ml vandens;
  • 30 g žemės riešutų;
  • kokosų drožlių;
  • mėtų lapelių.

Gaminimas:

1. Nuluptus bananus, apelsinus, braškes ir šilauoges sudėkite į elektrinį trintuvą, užpilkite vandeniu iš gerai išplakite.

2. Gautą masę supilkite į sriubos ar deserto dubenėlį. Pagardinkite riešutais, kokoso drožlėmis ir mėtos lapeliais.

Vida Press nuotr./Uogų glotnučio dubenėlis
Vida Press nuotr./Uogų glotnučio dubenėlis

Pietums – fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis

Ingredientai (2 asm.):

  • 5 kiaušiniai;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 1 cukinija;
  • 50 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g salierų;
  • alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, salierus susmulkinkite. Daržoves apkepkite keptuvėje.

2. Joms apkepus užpilkite išplaktais kiaušiniais ir grietinėle. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir keptuvę dėkite į 200°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol fritatos viršus lengvai paruduos.

Vida Press nuotr./Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis
Vida Press nuotr./Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis

Vakarienei – arbūzų salotos su feta

Ingredientai (2 asm.):

  • 200 g arbūzo;
  • 50 g gražgarsčių;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 1 mažas raudonasis svogūnas;
  • 30 g juodųjų alyvuogių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Arbūzo minkštimą ir fetą supjaustykite stambiais kubeliais. Pusžiedžiais susmulkinkite svogūną.

2. Visus susmulkintus produktus dėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges ir nuplautas gražgarstes. Apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite pipirais.

Vida Press nuotr./Arbūzo salotos su feta
Vida Press nuotr./Arbūzo salotos su feta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos