Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi keliais receptais, kurie padės su maistu pasisavinti daugiau taip organizmui reikalingo vandens.
Pusryčiams – glotnučio dubenėlis
Ingredientai (2 asm.):
- 200 g braškių;
- 100 g šilauogių;
- 1 apelsinas;
- 1 bananas;
- 50 ml vandens;
- 30 g žemės riešutų;
- kokosų drožlių;
- mėtų lapelių.
Gaminimas:
1. Nuluptus bananus, apelsinus, braškes ir šilauoges sudėkite į elektrinį trintuvą, užpilkite vandeniu iš gerai išplakite.
2. Gautą masę supilkite į sriubos ar deserto dubenėlį. Pagardinkite riešutais, kokoso drožlėmis ir mėtos lapeliais.
Pietums – fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis
Ingredientai (2 asm.):
- 5 kiaušiniai;
- 100 ml grietinėlės;
- 100 g kietojo sūrio;
- 1 cukinija;
- 50 g vyšninių pomidorų;
- 100 g salierų;
- alyvuogių aliejaus (kepimui);
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, salierus susmulkinkite. Daržoves apkepkite keptuvėje.
2. Joms apkepus užpilkite išplaktais kiaušiniais ir grietinėle. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir keptuvę dėkite į 200°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol fritatos viršus lengvai paruduos.
Vakarienei – arbūzų salotos su feta
Ingredientai (2 asm.):
- 200 g arbūzo;
- 50 g gražgarsčių;
- 100 g fetos sūrio;
- 1 mažas raudonasis svogūnas;
- 30 g juodųjų alyvuogių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Arbūzo minkštimą ir fetą supjaustykite stambiais kubeliais. Pusžiedžiais susmulkinkite svogūną.
2. Visus susmulkintus produktus dėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges ir nuplautas gražgarstes. Apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite pipirais.