12 24

Dietistė apie šventinį stalą: kiek iš tikrųjų galime suvalgyti silkės ir baltos mišrainės?

Šventinis laikotarpis mus itin vilioja įvairiausiais patiekalais, kurių kasdien dažniausiai nevalgome. Kadangi stalas būna nukrautas gardumynais, skanėstais, silke ir balta mišraine, kuri dažnam lietuviui yra toks būtinas stalo atributas, kyla klausimas – kaip nepersivalgyti, kai viskas taip skanu?
Kūčių stalas
Kūčių stalas / 123RF.com nuotr.

Apie tai mes kalbamės su dietiste Raminta Bogušiene, kuri sako, kad svarbu laikytis kelių taisyklių ir džiaugsimės puikia savijauta.

„Dažnai žmonėms šventės asocijuojasi su šventiniu stalu ir maistu, tačiau nereikėtų koncentruotis tik į tai – šventės nėra tik patiekalai. Mano nuomone, pirmiausia vertėtų rinktis kokybiškus maisto produktus ir susidaryti meniu. Didelė klaida be produktų sąrašo blaškytis prekybos centruose, kai galime prisipirkti tai, ko mums visiškai nereikia. Taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų, o tai šventiniu laikotarpiu yra išties svarbu. Juk gruodžio mėnesio visi turime papildomų išlaidų“, – aiškina R.Bogušienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų