Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dietistė dalijasi gardaus troškinio receptu: kainuos pigiai, o ingredientų nedaug

Šeimai pagaminti ne tik sočius, skanius, bet ir pigius pietus kartais gali būti iššūkis. Tačiau dietistė bei nuomonės formuotoja Indrė Trusovė sako, kad atsakingai planuojant, gerai apgalvojant ir skaičiuojant – jis tikrai įveikiamas. Pasak jos, skanu – nebūtinai turi būti brangu, rašoma prekybos tinklo „IKI“ pranešime žiniasklaidai.
Indrė Trusovė ir jos gamintas patiekalas
Indrė Trusovė ir jos gamintas patiekalas / Asmeninio albumo nuotr.

I.Trusovė pasakoja, kad į maisto planavimą, apsipirkimą bei gaminimą dažniausiai įsitraukia visa jų šeima.

„Esame keturių asmenų šeima – aš, mano vyras Rytis ir du vaikai. Amandai – aštuoneri, Denui – dveji metai. Vyresnėlė lanko mokyklą, antrąją klasę, o mažasis – darželinukas. Visa šeima labiausiai mėgstame leisti laiką kartu, keliauti, gaminti maistą ir jį ragauti. Mažasis Denas labai mėgta suktis virtuvėje: maišyti blynus, kočioti tešlą ir kepti picą. Esame daug dirbantys ir nuolat besimokantys tėvai, tad laiko, praleisto kartu su visa šeima, niekada nebūna per daug. Net įprastą apsipirkimą paverčiame bendra pramoga“, – pasakoja ji.

Asmeninio albumo nuotr. /Indrė Trusovė su šeima
Asmeninio albumo nuotr. /Indrė Trusovė su šeima

Pasak dietistės, norint sutaupyti, svarbus yra ir pirkinių planavimas „Norint sutaupyti, gaminti namuose neužtenka – patiekalus būtina planuoti iš anksto. Savaitės maisto meniu padeda užtikrinti įvairovę, apsaugo nuo maisto švaistymo ir leidžia net prabangesnius patiekalus paruošti pigiau – turint bent kelių dienų planą, lengviau pasinaudoti įvairiomis akcijomis“, – pabrėžia ji.

Dažnai virtuvėje besisukanti moteris sako, kad į maisto gaminimą svarbu pažiūrėti kūrybiškai. Net tokius, iš pažiūros, kasdienius produktus, kaip grikius ar vištieną – galima paruošti labai įvairiai.

„Skanu, nebūtinai turi būti brangu. Pasitelkus kūrybingumą, iš paprasčiausių produktų kaskart galima susikurti vis naujus derinius. Pavyzdžiui, ar kada bandėte pagaminti gardų vištienos ir grikių troškinį? Ieškodama produktų šiam patiekalui, neviršijau 6 eurų, tačiau nustebinau ir pradžiuginau šeimą“, – sako ji ir dalijasi troškinio receptu.

Grikių ir vištienos troškinys

Ingredientai (4 asm.):

  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g grikių kruopų;
  • 1 didelė morka;
  • 2 vištienos ketvirčiai;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis pipirų;
  • saujelė petražolių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia apvirkite vištienos ketvirčius, tuomet mėsą nuimkite nuo kaulų ir susmulkinkite.

2. Išvirkite grikius, vadovaudamiesi virimo instrukcija, nurodyta ant pakuotės.

3. Sutarkuokite morką ir ją apkepinkite keptuvėje.

4. Viską sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

5. Apkepą papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Asmeninio albumo nuotr. /Vištienos ir grikių troškinys
Asmeninio albumo nuotr. /Vištienos ir grikių troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?