„Šią „Medučio“ versiją pamačiusi pas savo draugę Gintarę nusprendžiau, kad kažką panašaus noriu ir pati pagaminti. Mano „Medutis taurėje“ pavyko ypač gražus ir gardus, o labiausiai džiugina tai, kad desertas – palankus sveikatai. Bus tobulas desertas Velykoms“, – neabejoja I.Trusovė.
Sveikatai draugiškesnės „Medučio“ torto variacijos gaminimui dietistė renkasi savo šeimos mėgstamiausią „DVARO“ varškę ir graikišką jogurtą „AMFORA“.
Asmeninio archyvo nuotr./Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija
Indrės Trusovės „Medutis taurėje“
Ingredientai:
- 200 g graikiško jogurto „AMFORA“
- 160 g „DVARO“ pusriebės varškės
- 1 valg. š. agavų sirupo
- 1/2 geltonosios citrinos sultys
- 180 g becukrių sausainių
- 2 valg. š. medaus
- 1 arb. š. cinamono
- 1/2 arb. š. imbierinių meduolių prieskonių
- braškės
Gaminimas:
- Graikišką jogurtą, varškę, agavų sirupą ir citrinos sultis sutriname iki vientisos masės.
- Medų (jeigu ne skystas) pašildome, kol tampa skystas, ir sumaišome su cinamonu bei meduolių prieskoniais.
- Į taurę ar kitą indą dedame sluoksnį sausainių, dalį sumalame iki trupinių, kad pilnai padengtų taurės dugną. Ant jų užpilame sirupo iš medaus.
- Dedame sluoksnį varškės kremo ir pripjaustome braškių, kuriomis apdedame taurių šonus.
- Tarp braškių dedame po sausainį, patepame medaus sirupu ir vėl dedame sluoksnį varškės kremo.
- Pabaigai – sausainiai ir braškės.
- Šaldytuve palaikome per naktį.
Skanaus!
Asmeninio archyvo nuotr./Dietistės I.Trusovės „Medutis taurėje“ – sveikatai draugiškesnė populiaraus deserto variacija