„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Dovana mamai – žaismingas desertas: naminiai saldainiai, sluoksniai indelyje, o gal tinginys

Nesvarbu, ar jau seniai kuriate savo gyvenimą atskirai nuo tėvų, ar tebegyvenate su jais po vienu stogu, nepamirškite šį sekmadienį pasveikinti savo mamos! O jei nutartumėte ką nors padovanoti, tebūnie tai gėlės ir naminis skanėstas (mamoms tikrai nebūtina, kad ieškodami nežinia ko, blaškytumėtės po parduotuves!).
Džiovintų vaisių saldukai
Džiovintų vaisių saldukai / Monikos Gabijos Vainiutės nuotr.
Sveikuoliški šokoladiniai saldainiai
Receptas: Sveikuoliški šokoladiniai saldainiai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Kakavos sviestas: 200.00 g
Kakava: 80.00 g (geriausia – ekologiška)
Medus: 100.00 g (galite keisti agavų sirupu)
Druska: 1.00 žiupsnelis (Himalajų)
Apelsinai: 2.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Riešutai: 1.00 sauja (įvairūs riešutai ir džiovintos uogos pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia ištirpinkite kakavos sviestą. Supjaustykite jį kuo mažesniais gabalėliais ir, nuolat maišydami, ištirpinkite karšto vandens vonelėje (indą su sviestu įstatykite į didesnį indą karštu vandeniu). 
  2. Tuomet į išsilydžiusią masę sudėkite kakavą, medų ir maišykite, kol masė taps vienalytė.   
  3. Galiausiai įberkite žiupsnelį Himalajų druskos ir šiek tiek tarkuotos apelsinų žievelės. Nepamirškite paragauti. Jei trūksta kokio nors skonio, dar galite įdėti.
  4. Supilstykite šokoladą į formeles ir palikite šiek tiek atvėsti. Kai masė pravės, apibarstykite saldainių viršų tarkuotomis apelsinų žievelėmis, mėgstamais riešutais ir džiovintomis uogomis. Skanaus!
Suskleisti
Karameliniai saldainiai su riešutais
Receptas: Karameliniai saldainiai su riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 180.00 g („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“)
Sviestas: 200.00 g
Vanduo: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g (smulkiai sutrumpintų)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (išlydyto)
Kaip gaminti
  1. Išklokite skardą kepimo popieriumi.
  2. Puode,nuolat maišant, kaitinkite cukrų, sviestą ir vandenį.
  3. Virkite iki tirštumo, kol masė pasidarys šviesiai ruda (apie 10-15 minučių).
  4. Suberkite graikinius riešutus ir paskleiskite masę ant kepimo popieriaus.
  5. Leiskite atvėsti ir supilkite išlydytą juodąjį šokoladą. Stambiai susmulkinkite.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Sveikesni „Twix“ batonėliai
Receptas: Sveika „Twix“ batonėlių versija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 60.00 g (tinka ir tradiciniai stambūs, ir greito paruošimo)
Migdolai: 50.00 g (maltų)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Kokosų aliejus: 2.50 valg. š. (sustingusio, ne skysto)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Migdolų sviestas: 2.00 valg. š. (galite naudoti ir anakardžių)
Datulės: 200.00 g (Medjool)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Puode išlydykite 2 arbat. šaukšt. kokoso aliejaus (su kaupu), ten pat supilkite klevų sirupą ir medų.

3. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu maltuvu iki miltų konsistencijos, tada pilkite į dubenį, ten pat berkite migdolus, kokoso drožles ir supilkite išlydytą kokosų aliejų. Viską sutrinkite, vyniokite į maisto plėvelę ir palikite šaldytuve apie 20 min.

4. Po 20 min išimkite iš šaldytuvo ir išklokite ant lygaus paviršiaus, kol turėsite 1 cm storio stačiakampį. Supjaustykite šį stačiakampį į „pirštelius“ (turėtų gautis apie 8–10 batonėlių) ir dėkite į kokoso aliejumi pateptą kepimo skardelę (svarbu, kad piršteliai nesiliestų tarpusavyje). Kepkite orkaitėje apie 10–12 minučių. Kai iškeps, palikite atvėsti.

5. Į elektrinį smulkintuvą dėkite datules bei migdolų sviestą ir trinkite, kol gausis vientisa masė. Labai svarbu naudoti kokybiškas minkštas datules! Bet jei reikia, įdėkite papildomai 1/2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus ar įpilkite šaukštelį vandens.

6. Kai visi išvardytieji veiksmai atlikti, imkitės konstravimo. Pirmiausia ant iškeptų batonėlių pagrindo rankomis lipdykite karamelę – t.y. riešutų sviesto ir datulių masę. Tada ant garų vonelės išlydykite šokoladą ir jame apvoliokite kiekvieną batonėlį. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (tai užtruks apie 15–20 min.), ir viskas!

Rekomenduojame laikyti šaldytuve arba sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje. Suvartokite per 4–5 dienas. Skanaus!

Suskleisti
Sveikesni „Rafaelo“ saldainiai
Receptas: Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 120.00 g (kreminio)
Klevų sirupas: 9.00 valg. š.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Kokosų aliejus: 40.00 g
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š.
Migdolai: 30.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkite anakardžius vandenyje.

2. Nedideliame puode užvirkite vandenį ir ne ilgiau kaip 60 sekundžių pavirkite migdolus – praėjus šiam laikui iš karto juos perliekite šaltu vandeniu, tiek, kad jie atvėstų ir toliau nevirtų. Odelė turėtų lengvai nusiimti. Pašalinkite odeles ir palikite riešutus visiškai išdžiūti.

3. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite nuplautus bei gerai nusunktus išbrinkusius anakardžius, kreminį kokoso pieną, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldiklį 15-ai minučių.

4. Išimkite masę iš šaldiklio ir formuokite rutuliukus. Jei norite, kad išeitų vienodi – sverkite svarstyklėmis. Suformavus rutuliuką, į vidų įspauskite migdolą be odelės, dar pasukite tarp delnų ir apvoliokite kokoso drožlėse. Apvoliotus saldainius dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kai ji bus pilna, dėkite į šaldytuvą – ten saldainius ir laikykite. Rekomenduotina suvartoti per savaitę.

Suskleisti
Chalvos saldainiai
Receptas: Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 100.00 g
Medus: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminame migdolų sviesto: dedame 100 g migdolų į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame 10–12 minučių. Ištraukus atvėsiname.

2. Atvėsusius riešutus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir malkite. Pradėjus gali atrodyti, kad nieko neišeis, tačiau kantriai laukite ir po kokių 8–10 min. gausite nuostabiai švelnų kremą. Tik nepilkite vandens!

3. Įkaitinkite mažą keptuvę ir ant vidutinės ugnies (5-a kaitlentės padala) nuolat maišant pakaitinkite medų. Medus šiek tiek suputos, kai tai atsitiks, dar maišykite ir kaitinkite 4–5 minutes. Tada sumažinkite kaitrą (3-ia kaitlentės padala) ir supilkite migdolų sviestą – maišykite apie 30 sekundžių ir nukelkite nuo kaitros. Iškart supilkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite.

4. Masę iš karto sudėkite į silikoninę formą saldainiams, o jeigu tokios neturite, drąsiai galite formuoti rutuliukus tarp delnų ar dėti į skardelę ir suformuoti stačiakampį, kurį paskui supjaustysite norimo dydžio batonėliais.

5. Masei atvėsus, dėkite saldainius į šaldytuvą, ten ir laikykite.

Rekomenduojama suvartoti per savaitę, nors nežinia, kiek porcijų reikia pagaminti, kad užtektų visai savaitei. Skanaus!

Suskleisti
Kokosiniai batonėliai be cukraus
Receptas: Kokosiniai batonėliai be cukraus
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 170.00 g (nesaldintų)
Kokosų aliejus: 50.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus (70%))
Druska: 3.00 žiupsnelis (stambios, jūros)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Išlydykite kokoso aliejų, į jį dėkite kokoso drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas. Išmaišykite ir viską dėkite į mažą kepimo skardelę (15x15cm), išklotą maistine plėvele. Reikės paslėgti – batonėlių storis turėtų būti apie 1–2 cm. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.

2. Inde virš garų išlydykite šokoladą.

3. Batonėlius išimkite iš kameros ir supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais. Merkite į karštą šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Užbarstykite truputį jūros druskos. Ir viskas!

Laikykite šaldytuve, galite ir kameroje. Rekomenduojame suvartoti per savaitę. Skanaus!

Suskleisti
Sveika „Snickers“ batonėlių versija
Receptas: Sveikas „Snickers“ batonėlių variantas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Migdolų sviestas: 100.00 g
Klevų sirupas: 30.00 g
Migdolų miltai: 20.00 g
Datulės: 110.00 g (svoris be kauliukų, naudokite Medjool datules)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Žemės riešutai: 50.00 g (nesūdytų)
Juodasis šokoladas: 110.00 g (be pridėtinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Dubenėlyje sumaišome migdolų sviestą su klevų sirupu ir kokoso miltais. Gauta mase išklojame pasirinktą formelę (mes naudojome stačiakampę metalinę 19×6 cm dydžio formelę, kuri turi kraštus). Išlyginame ir dedame į šaldymo kamerą.

2. Keptuvėje apskrudiname žemės riešutus, atvėsiname ir stambiai susmulkiname.

3. Į nedidelį elektrinio trintuvo indą sudedame datules be kauliukų, supilame išlydytą kokoso aliejų, vanilės ekstraktą ir 1 šaukštą vandens – jeigu reikės, vėliau įpilsime dar vieną šaukštą vandens. Viską išsukame iki vientisos masės – neturi likti jokių gabaliukų, tik vientisa datulių karamelė.

4. Gautą karamelę sumaišome su žemės riešutais ir klojame antrą sluoksnį į formelę. Išlyginę vėl dedame į šaldymo kamerą. Joje paliekame mažiausiai porą valandų, kad gerai sušaltų.

5. Ištraukę iš kameros atsargiai išimame iš formelės ir supjaustome į batonėlius.

6. Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą. Neperkaitiname! Greitais judesiais apvoliojame batonėlius šokolade ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Batonėlius dedame į šaldytuvą, kur ir laikome. Rekomenduojame suvartoti per savaitę.

Suskleisti
Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai
Receptas: Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 st. (kokosų sluoksniui)
Klevų sirupas: 5.00 valg. š. (2 kokosų sluoksniui ir 3 riešutų sviesto sluoksniui)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų sluoksniui)
Riešutų sviestas: 3.00 valg. š. (žemės riešutų arba migdolų; riešutų sviesto sluoksniui:)
Druska: 1.00 žiupsnelis (nemažas, jūros; riešutų sviesto sluoksniui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (su 70% kakavos, rinkitės tokį, kurio sudėtyje nėra pieno miltelių, tokiu būdu turėsite veganinį skanumyną; glajui)
Kaip gaminti

1. Kokosų drožles sumalkite elektriniu blenderiu iki kreminės masės. Sumaišykite su klevų sirupu ir kokosų aliejumi. Masę paskirstykite nelabai storu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį penkiolikai minučių.

2. Riešutų sviestą sumaišykite su klevų sirupu ir druska. Tepkite ant kokosų sluoksnio ir dėkite į šaldiklį dar penkiolikai minučių.

3. Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą, į jį įmerkite apatinę batonėlio dalį ir dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Viršų apliekite šokoladu. Kartokite su visais batonėliais ir palikite sustingti šaldytuve porai valandų.

 

Suskleisti
Itališkas desertas tiramisu
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti
Desertas „crème caramel“
Receptas: Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (po 100 g karamelei ir kremui)
Vanduo: 100.00 ml (karamelei)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt. (kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kremui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt.
Kaip gaminti

Šiems desertams paruošti būtini keraminiai indeliai, vadinami ramequin (pranc.) arba ramekin (angl.). Šio deserto neparuošite nei viename dideliame inde, nei metalinėje keksiukų formoje. Nesu tikra ir dėl silikoninių formelių – esu mačiusi internete, kad jos naudojamos šiam desertui, bet daugiau blogų atsiliepimų, nei gerų.

Dar rasite pastabą ir pačiame recepte, bet labai svarbu neperkepti šio deserto. Esu mačiusi daugybę desertų ir jų nuotraukų su tokiais burbuliukais šonuose – tai jau ženklas, kad perkeptas. Desertas turėtų būti minkštas, purus, bet gerai laikyti formą. Konsistencija labai panaši į „crème brûlée“.

1. Pirmiausia paruoškite karamelę. Puode storu dugnu arba keptuvėje sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite iki užvirimo, nebemaišykite. Virkite sirupą, kol šis taps gintaro spalvos. Iškart padenkite kremo indelių dugnus plonu karamelės sluoksniu. Dirbkite greitai, nes karamelė labai greitai kietėja.

2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, iškrapštykite sėklytes ir sudėkite jas į pieną. Pieną su vanile pakaitinkite iki 90 laipsnių temperatūros, neužvirkite.

3. Kiaušinius ir kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi. Netrinkite iki baltumo, tereikia, kad cukrus susimaišytų su kiaušinių mase, nereikia, kad ištirptų.

4. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną į kiaušinių masę. Perkoškite per smulkų sietelį.

5. Supilkite skystį į indelius ir kepkite vandens vonelėje arba garinėje orkaitėje. Kepant garinėje orkaitėje 50 proc. garų/50 proc. karšto oro režimu 99 laipsnių temperatūroje, visas reikalas užtrunka 40 minučių. Jei kepate paprastoje orkaitėje, orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių, kremo indelius sudėkite į gilesnę skardą ir pripilkite verdančio vandens. Vandens pilkite tiek, kad apsemtų indelius tiek, kiek pripildyta kremo. Kepimo laikas priklausys nuo indelių dydžio ir orkaitės, tad tiesiog prižiūrėkite ir tikrinkite.

6. Labai labai svarbu neperkepti kremo, nes tuomet turėsite saldžią kiaušinienę. Jei kremas iškeptas nepakankamai, tuomet jis nelaikys formos. Tad kaip suprasti, kad kremas jau pakankamai iškepęs? Pajudinus indelį, kremo vidurys turi lengvai siūbuoti, bet jau nebūti skystas. Tuomet reikia ištraukti indelius iš orkaitės ir vandens, kitaip kepimo procesas tęsis.

7. Atvėsinkite kremą, uždenkite maistine plėvele arba aliuminio folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

8. Prieš patiekdami, aštriu plonu peiliu apipjaukite indelio kraštą ir išverskite kremą į lėkštelę.

SKONIAI: man labai patinka klasikinis vanilinis kremas, bet galite keisti vanilę tirpia kava, šlakeliu romo, bananu, kalėdinių meduolių prieskoniais, apelsinių žievelėmis – viskas priklauso nuo jūsų skonio ir fantazijos.

Suskleisti
Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
Receptas: Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Mandarinai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt. ((sultims))
Granatas: 0.50 vnt.
Sultys: 1.50 st. ((apelsinų))
Želatina: 2.00 arbat. š.
Biskvitas: 1.00 vnt. ((pyragas „Angelų maistas“, gaminamas iš baltymų))
Likeris: 3.00 valg. š. ((2 valg. š. amareto, 1 valg. š. apelsinų likerio))
Grietinėlė: 1.00 st. ((riebi))
Migdolai: 0.25 arbat. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 70.00 ml ((graikiško))
Kaip gaminti
  1. Paruoškite citrusinius vaisius: dideliu aštriu peiliu nulupkite žievelę. Atsargiai atskirkite skilteles ir nulupkite odeles. Kartokite su visais citrusiniais – mandarinais ir raudonaisiais apelsinais.
  2. Iš 4 paprastų apelsinų išspauskite sultis. Sumaišykite jas su tiek apelsinų sulčių, kad būtų 2 stiklinės.
  3. Paruoškite želatiną: mažame puode šildykite 1,5 stiklinės sulčių (sultys neturi užvirti). Tuo tarpu į likusias sultis supilkite želatiną ir 2 minutes leiskite brinkti. Į šį mišinį supilkite pakaitintas sultis. Maišykite, kol ištirps želatina. Įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Supjaustykite keksą (biskvitą) 4 cm riekelėmis, išdėliokite ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir laikykite, kol išdžius; vieną kartą apverskite (iš viso apie 20 minučių). Atvėsinkite.
  5. Pradėkite desertą: Stiklinio dubens dugną išklokite išdžiovinto pyrago gabaliukais (jei reikia, apipjaustykite, kad tilptų). Pašlakstykite amareto ir apelsinų likeriu. Dėkite sluoksnį iš apelsinų ir mandarinų. Užpilkite želatinos mišinį, uždenkite dubenį maisto plėvele. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol želatina sustings (8 valandas).
  6. Užpilkite kremą. Prieš patiekdami, suplakite grietinėlę iki kol susidarys švelnūs smaili kalneliai. Pridėkite medaus ir migdolų ekstrakto ir toliau plakite tol, kol grietinėlė išlaikysi formą. Atsargiai įmaišykite jogurtą. Papuoškite šia mase desertą. Papuoškite granato sėklytėmis. Patiekite.
Suskleisti
Panakota su „Matcha“ arbatos milteliais
Receptas: Panakota su „Matcha“ arbatos milteliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Gervuogės: 100.00 g (uogų sluoksniui)
Cukrus: 130.00 g (50- „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ - uogų sluoksniui ir 40 - 1 sluoksniui, 40 - 2 sluoksniui)
Sirupas: 2.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo - uogų sluoksniui)
Grietinėlė: 600.00 ml (300 - plakamosios - 1 sluoksniui ir 300 - 2 sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - 1 sluoksniui)
Šokoladas: 100.00 g (baltojo kapoto - 1 sluoksniui ir 50 - 2 sluoksniui)
Arbata:žaliosios japoniškos arbatos „Matcha“ miltelių - 2 sluoksniui 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Uogos:

  1. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite uogas, cukrų ir sirupą. Virkite 1 minutę. Uogienę išpilstykite į 4 stiklines. Palikite atvėsti.

1 sluoksnis:

  1. Grietinėlę, želės cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite kapotą šokoladą ir palikite atvėsti. Atsargiai užpilkite ant uogienės ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.

2 sluoksnis:

  1. Grietinėlę ir želės cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite smulkintą šokoladą ir pusę šaukštelio žaliosios japoniškos arbatos miltelių. Palikite atvėsti. Atsargiai išpilstykite į visas keturias stiklines. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
  2. Papuoškite kapotu baltuoju šokoladu.

 

Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Sluoksniuotas desertas su abrikosais
Receptas: Sluoksniuotas desertas su abrikosais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Meduoliai: (arba mėgstamų sausainių) 200.00 g
Jogurtas: 350.00 g (tiršto graikiško arba tirštos grietinės)
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Abrikosai: 250.00 g (konservuotų tinka ir persikai)
Kaip gaminti
  1. Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
  2. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  3. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  4. Susluoksniuokite desertą stiklinėje: iš pradžių ant dugno berkite saujelę meduolių ar sausainių, ant jų tolygiai paskleiskite porą šaukštų graikiško jogurto, ant šio paskleiskite pjaustytų persikų ar abrikosų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visus turimus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti graikiško jogurto.
  5. Susluoksniuotus desertus uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  6. Prieš patiekdami, papuoškite vaisiais ar apibarstykite maltu cinamonu ar smulkintu šokoladu. Patiekite šaltą. Skanaus!
Suskleisti
Bananinis tiramisu desertas
Receptas: Bananinis tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (100 g – desertui ir 100 g – sirupui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios plakamosios)
Bananai: 2.00 vnt. (didelis arba du maži gerai prinokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – sulčių)
Sausainiai: 150.00 g (biskvitinių „Damų pirštelių“)
Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60.00 ml
Kava: 125.00 ml (stiprios – sirupui)
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (galima pakeisti cinamonu – apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
  2. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
  3. Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Bananą supjaustykite riekelėmis.
  5. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
  6. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
  7. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
  8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
  9. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
  10. Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.
Suskleisti
Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“
Receptas: Saldainiai „Ferrero Rocher“
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Lazdynų riešutai: 150.00 g
Riešutinis kremas: („Nutella“ ar panašus) 200.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š. (bekvapis augalinis)
Riešutiniai vafliai 100.00 g
Kaip gaminti

1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapokite.

2. Vaflius susmulkinkite šakute, suberkite riešutus, dėkite riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuokite rutuliukus ir į kiekvieną įdėkite po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų išeiti 30–40 rutuliukų. Paruoštus rutuliukus apie valandą laikykite šaldytuve, kad sustingtų.

3. Ištirpinkite šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelėje kartu su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkite į šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).

Suskleisti
Naminiai zefyriukai
Receptas: Naminiai zefyriukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Želatina: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 320.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Soda: 2.00 g
Vanduo: 100.00 ml (kambario temperatūros)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 50.00 g (viršui aplieti)
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.

2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti.

3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama, pavirkite dar apie 10 min., kol cukrus visiškai ištirps. Beje, stenkitės nepervirti, kad jis nepradėtų kristalizuotis ir vėliau nesijaustų granulyčių zefyruose

4. Išjunkite ugnį, supilkite į cukraus masę želatiną ir apie 10 min. plakite elektriniu plakikliu. Suberkite vanilinį cukrų ir sodą, įlašinkite kelis šaukštelius citrinos sulčių ir dar apie 10 min. paplakite, kol masė sutirštės.

5. Formą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite milteliniu cukrumi (kad zefyrai nepriliptų ir būtų lengviau išimti juos), sudėkite zefyrų masę ir išlyginkite paviršių, kad būtų vienodo aukščio ir pločio. Kelias valandas masę palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

6. Tuomet išlydykite šokoladą (kaip tai padaryti teisingai, skaitykite čia) ir jame iki pusės įmerkite gabalėliais supjaustytus zefyriukus. Kol nesustingo, apibarstykite mėgstamais pabarstukais.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: naminiai zefyriukai

Suskleisti
Kavos tinginys
Receptas: Kavos tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 140
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (trapių avižinių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (gali būti ir kitokie)
Sviestas: 250.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Kaip gaminti
  1. Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
  2. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
  3. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
  4. Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  5. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Suskleisti
Nekepti tiramisu sausainiai
Receptas: Nekepti tiramisu sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (1/2 -kokosų, tinka ir migdolų ar anakardžių)
Kava: 1.00 valg. š. (tirpios)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4 jūros)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š. (Kokosų žiedų cukrus (galima naudoti ir bet kurį kitą saldiklį))
Sviestas: 1.00 puodelis (1/4 migdolų)
Pienas: 1.00 puodelis (1 - 1,5 augalinio)
Kaip gaminti
  1. Pailgą indą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Giliame dubenyje sumaišykite kokosų miltus, kakavą, kavą, jūros druską, vanilės ekstraktą.
  3. Sudėkite migdolų sviestą ir labai gerai išmaišykite.
  4. Dabar atsargiai pilkite (geriausia po 1 šaukštą) augalinį pieną ir maišykite, kol galėsite tešlą formuoti rankomis.
  5. Iš gautos masės formuokite apvalius sausainėlius ir dėkite ant kepimo popierumi iškloto indo. Sausainėlius galite pabarstyti kakavos milteliais ar cukrumi ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Suskleisti
Karamelinis riešutinis tinginys
Receptas: Karamelinis riešutinis tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 58
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė; karamelizuoto)
Riešutų sviestas: 6.00 valg. š. (žemės riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sausainiai: 450.00 g
Saulėgrąžos: 2.00 sauja (kepintų)
Kaip gaminti

1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.

3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.

Suskleisti
Desertinė kava
Receptas: Desertinė kava
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Kava: 500.00 ml (labai stiprios pvz. , espreso)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - žievelių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Ledai: (vanilinių) 200.00 ml
Sirupas: („Dansukker“ auksaspalvio) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Karštą kavą sumaišykite su apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
  2. Išpilstykite į keturias stiklines.
  3. Į kiekvieną stiklinę įdėkite truputį ledų ir užpilkite auksaspalvio sirupo.
  4. Patiekite iškart.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs