„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Artėjant Kalėdoms visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.
Greipfrutų pyragas
Greipfrutų pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. malto imbiero;
  • ½ arbat. šaukšt. cinamono;
  • 3 kiaušiniai;
  • 165 g sviesto, minkšto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto ar vanilės pastos;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 100 ml šviežių greipfrutų sulčių.

glajui:

  • 4 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 2 valg. šaukšt. šviežių greipfrutų sulčių.

Gaminimas:

1. Elektriniu plaktuvu sviestą išsukite su cukrumi iki purios balsvos masės. Į plakinį supilkite medų, vanilę, greipfrutų sultis ir maišydami vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tuomet supilkite jogurtą ir dar kartą viską išmaišykite.

2. Kitame inde sumaišykite abejus miltus, cinamoną, imbierą bei kepimo miltelius, galiausiai į sausus ingredientus įmaišykite sviesto ir kiaušinio masę.

3. Paruoštą mišinį supilkite į pailgą kepimo formą, prieš tai ištepę ją sviestu bei pabarstę miltais. Pyragą kepkite apie 45 minutes iki 170 ºC įkaitintoje orkaitėje.

4. Prieš išimdami pyragą iš kepimo formos, palaukite, kol kiek atvės. Baikite vėsinti ant specialių grotelių.

5. Per tą laiką pasiruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su greipfrutų sultimis, kol gausite balsvą tyrelę. Glajų tepkite ant visiškai atvėsusio pyrago, leiskite jam nuvarvėti per kraštus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs