P.S. Receptui galite naudoti moliūgo tyrę (orkaitėje kepate moliūgą, o tada sutrinate į tyrę) arba šviežią smulkiai tarkuotą moliūgą.
Pyragas gamintas 21cm skersmens kepimo formoje.
Į tešlą galima dėti džiovintų vaisių ar uogų, riešutų.
Tešlai reikės:
- 200g rudojo cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 50g aliejaus;
- 100g kefyro;
- 250g miltų;
- 1 v.š. meduolių prieskonių;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 300g moliūgų tyrės arba šviežio tarkuoto moliūgo.
Gamyba:
Į dubenį beriame cukrų, vanilinį cukrų, mušame kiaušinius ir išplakame. Tuomet pilame aliejų, kefyrą. Suberiame miltus su kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais, dedame moliūgų tyrę ir viską gerai išmaišome.
Gautą masę pilame į kepimo skardą ir kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 40min.
Pyragą atvėsiname. Padalijame į tris dalis.
Tepame kremo, dedame ananasų masės ir taip " surenkame" pyragą. Dedame keletui valandų į šaldytuvą. Prieš patiekiant papuošiame.
Kremui reikės:
- 400g kreminio sūrio;
- 150g cukraus pudros;
- Citrinos sulčių.
Gamyba:
Visus ingredientus dedame į dubenį ir išmaišome kremą. Citrinos sulčių pilame pagal savo skonį. Aš pyliau 2 v.š.
Ananasų sluoksniui reikės:
- 1 skardinės konservuotų ananasų (~500g);
- 2 v.š. krakmolo.
Gamyba:
Konservuotus ananasus susmulkiname. Krakmolą ištirpiname ananasų skystyje. Viską pilame į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies kol sutirštėja. Masę galima pagardinti citrinos ar apelsino žievelėmis, vanile.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!