Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drėgnas morkų pyragas tiesiog ištirps burnoje

Morkų pyragas negali atsibosti, kaip ir kiti tobuli kepiniai. Drėgnas ir tirpstantis burnoje - toks yra šis skanėstas, kurį iš karto teks kepti dar vieną, nes pirmasis nuo stalo dings akimirksniu.
Morkų pyragas
Morkų pyragas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 3 didelių kiaušinių,
  • ¾ st. rapsų aliejaus,
  • ¾ st. pasukų,
  • 2 st. miltų,
  • 2 st. cukraus,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 2 arb. š. malto cinamono,
  • ½ arb. š. druskos,
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • 2 st. smulkiai sutarkuotų morkų,
  • 1 st. razinų,
  • 1 st. konservuotų ananasų,
  • 1 st. susmulkintų graikinių riešutų,
  • 1 st. kokoso drožlių.

Viršui:

  • 250 g maskarponės sūrio,
  • 2 st. cukraus pudros,
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite aliejų ir pasukas, išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Sudėkite likusius ingredientus – vanilės ekstraktą, tarkuotas morkas, kokoso ir graikinius riešutus, razinas ir ananasus. Išmaišykite.

Gautą tešlą iškrėskite į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Išimkite ir leiskite atvėsti.

Viršui skirtą sūrį gerai išmaišykite su cukraus pudra, pagardinkite vanile ir ištepkite atvėsusio pyrago viršų. Padėkite šaltai. Skanauti galima po valan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai