Reikės:
- 3 didelių kiaušinių,
- ¾ st. rapsų aliejaus,
- ¾ st. pasukų,
- 2 st. miltų,
- 2 st. cukraus,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- 2 arb. š. malto cinamono,
- ½ arb. š. druskos,
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto,
- 2 st. smulkiai sutarkuotų morkų,
- 1 st. razinų,
- 1 st. konservuotų ananasų,
- 1 st. susmulkintų graikinių riešutų,
- 1 st. kokoso drožlių.
Viršui:
- 250 g maskarponės sūrio,
- 2 st. cukraus pudros,
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite aliejų ir pasukas, išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Sudėkite likusius ingredientus – vanilės ekstraktą, tarkuotas morkas, kokoso ir graikinius riešutus, razinas ir ananasus. Išmaišykite.
Gautą tešlą iškrėskite į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Išimkite ir leiskite atvėsti.
Viršui skirtą sūrį gerai išmaišykite su cukraus pudra, pagardinkite vanile ir ištepkite atvėsusio pyrago viršų. Padėkite šaltai. Skanauti galima po valan