Drėgnas, sodrus ir be jokių priekaištų: šokoladinis cukinijų pyragas

Jeigu dar nebandėte kepti šokoladinio cukinijų pyrago, nes tai skamba labai keistai, padėkite į šalį išankstines nuostatas ir tiesiog padarykite tai. Nepristatykite valgytojams visų šio deserto sudedamųjų dalių – tegul jie mėgaujasi šio pyrago skoniu ir tekstūra. Na, o kai paprašys recepto, kas būtinai nutiks – nustebinkite juos.
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas / 123RF.com nuotr.

Pyragui reikės:

  • 250 g miltų,
  • 60 g kakavos,
  • 2 arb. š. sodos,
  • 1/2 š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. tirpios kavos miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 200 g rudojo cukraus,
  • 130 ml rapsų aliejaus,
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus,
  • 4 kiaušinių,
  • 80 g natūralaus jogurto,
  • 3 st. tarkuotų cukinijų,
  • 180 g juodojo šokolado,
  • plytelės juodojo šokolado papuošimui.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su kakava, soda, kepimo milteliais, druska. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanile, kava ir aliejumi, kol gausis puri masė. Sudėkite jogurtą. Pamažu nuolat maišydami suberkite miltų mišinį. Galiausiai suberkite tarkuotas cukinijas.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite į ją tešlą.

Pyragą kepkite 50 – 60 minučių, kol į vidurį įbestas medinis pagaliukas bus sausas. Iškeptą pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.

Dubenėlyje su šlakeliu vandens ištirpinkite plytelę šokolado ir aptepkite juo pyrago viršų.


Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis