Gardiems kroketams reikia dviejų pagrindinių ingredientų – bulvių ir žuvies filė. Tinkamos netgi vakar dienos virtos bulvės ar jų košė.
Pirmasis žvejybos laimikis šiemet
„Kroketams tinkama įvairi žuvis. Svarbiausia, kad būtų filė ir be kauliukų“, – aktorę patikina kulinarijos technologė-šefė Lina Barčaitė. Duetas kulinarinėje laidoje naudoja lašišos filė.
„Pasipraktikuosiu. Kaip tik turiu namuose lydekos. Vyras prieš porą dienų galų gale pagavo. Per metus laiko pirmą kartą. Pasipraktikavusi paruošiu ir namuose – čia 100 proc. Vyras sakė: „Jau dvi dienos, tuoj suges, jeigu nieko nepadarysi“, – juokėsi aktorė R.Dominaitytė.
Kulinarinėje laidoje „Druska ir pipirai“ moterys pripažįsta, kad toks kroketų variantas – išties ekonomiškas: be bulvių ir žuvies filė, papildomai prireiks tik kiaušinių, miltų, džiūvėsėlių ir mėgstamų prieskonių.
„Nejaugi stovėsiu čia dėl grožio su tomis pirštinaitėmis kaip princesė. Parodysiu, kad bent jau kiaušinius moku sumušti. Iš tikrųjų, aš visai sugebu gaminti. Bet tik ne su proporcijomis. Ten yra labai blogai“, – kalbėjo aktorė.
Skonio receptoriai – aukščiau receptūros
Pasak kulinarijos technologės-šefės L.Barčaitės, toks tad ir patiekalas, jeigu jame nejaučiamas pipiro skonis.
Kaip tik turiu namuose lydekos. Vyras prieš porą dienų galų gale pagavo. Per metus laiko pirmą kartą.
Su prieskoniais, iš esmės, yra taip: drąsiai galime improvizuoti, kas patinka, tą realiai ir dedi.
„Mums svarbiausia, kad kukuliukai gerai lipdytųsi, nebūtų per skysti. Formuojame juos nedidelius, kad gražiai apkeptų, 50–60 g tikrai pakankamas dydis kukuliukams“, – pastebi profesionali šefė, savo teiginiu nustebindama aktorę R.Dominaitytę.
Nejaugi kažkas tikrai ima ir sveria kukuliukus? Pasirodo, anot šefės, sveria tie, kurių namuose yra maistinės svarstykles, bet retai pasitaiko proga jomis pasinaudoti.
Puiki galimybė nupūsti ant svarstyklių susikaupusias dulkes – ruošiant bulvių ir žuvies kroketus.
Pastaruosius duetas suformuoja ir gruzdina aliejuje. Aliejų taip pat galima naudoti įvairų – saulėgrąžų, rapsų arba alyvuogių. Pagal šeimininkės ar šeimininko skonį.
Svarbiausia, kad aliejus būtų įkaitęs, prieš jame „paskandinant“ kroketus. Į puodą vienu metu dedame po keletą suformuotų kroketų.
„Puode jie pakankamai laisvai turi būti. Jeigu prištabeliuosi daug, nieko gero nebus. Visi sukibs ir bus labai negražūs“, – vieningai sutaria L.Barčaitė ir R.Dominaitytė.
Improvizacijos – teatre, gyvenime ir virtuvėje
Kol debiutinės 15min kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ gaminys verda aliejuje, duetas paruošia padažą ir susimaišo salotas.
Gruzdintiems bulvių ir žuvies kroketams tinka varškės užtepėlės ir majonezo padažas.
Salotos – kuo lengvesnės, pavyzdžiui, „Sodžiaus“, kurių sudėtyje – ridikėlis, pekino salota, cukinija, mėlynasis svogūnas ir krapai.
„Labai mėgstu ir gyvenime, ir teatre daug improvizuoti. Sakykite, jeigu aš prisigalvosiu visokiausių būdų praturtinti tą patiekalą, tarkime, į kukuliukus įdėti sūrio gabaliuką? Labai mėgstu pelėsinį sūrį“, – akcentuoja aktorė R.Dominaitytė.
„Galite, tik reikėtų kroketus formuoti taip, kad tas sūris neišbėgtų“, – pataria šefė L.Barčaitė.
„Lina, aš jus pasiimsiu su visom salotom, kukuliukais ir visais kitais patiekalais namo. Norėčiau namuose jūsų, asmeninio trenerio ir dar masažisto“, – juokėsi R.Dominaitytė.
Jūsų dėmesiui – visas nuotaikingas debiutinės kulinarijos laidos „Druska ir pipirai“ epizodas:
Kuris kitas žinomas Lietuvos žmogus leisis į kulinarinę kelionę 15min eteryje, sužinosite jau rytoj, penktadienį. Laidos „Druska ir pipirai“ naujienas sekite čia.