Į gastronominę kelionę tobulų kroketų link šiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode leidžiamės su kulinarijos technologe-šefe Lina Barčaite ir aktore Redita Dominaityte.
Pasiraitoję rankoves, kimbame į bulvių ir žuvies filė kroketų gamybos procesą.
Ingredientai (4 asmenų šeimai):
- 230 g virtų bulvių
- 240 g jūros lydekos filė
- 1 kiaušinis
- 50 g kvietinių miltų
- druska (pagal skonį)
- pipirai (pagal skonį)
- džiūvėsėliai (apvoliojimui)
- aliejus (kepimui)
Gaminimas:
- Išvirę bulves, jas sumalkite ar sugrūskite. Atvėsinkite. Jūros lydeką nuvarvinkite (jeigu ji šaldyta ir atitirpinta), sumalkite.
- Į sumaltas bulves dėkite sumaltą jūros lydekos filė, kiaušinį, miltus ir prieskonius: druską, pipirus ir kitus patinkančius prieskonius. Masę gerai išmaišykite.
- Gnybkite šiek tiek masės ir rankomis formuokite kukuliukus (apie 50–60 g), apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite kroketus ir virkite daugmaž 5 min., kol gražiai apkeps. Vartykite, kad gražiai pagelstų abi pusės.
- Išgriebtus karštus kroketus sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Patiekalą pagardinkite salotomis bei pikantiška varškės ir sūrio užtepėle.
SKANAUS!