Nuodėmingai aistringas braunio ir grietinėlės šokis
Reikės:
Brauniui:
- 200 g juodojo šokolado,
- 170 g sviesto,
- ¼ stiklinės vandens,
- 1 stiklinės cukraus,
- ¾ stiklinės rudojo cukraus,
- 2 didelių kiaušinių,
- 1 pak. vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos.
Kremui:
- 1,5 st. atšaldytos riebios grietinėlės,
- 2 valg. š. maskarponės,
- 3 valg. š. cukraus,
- 1 arb. š. vanilinio cukraus,
- 2 saujų šaldytų uogų,
- saujos šokolado traškučių.
Gaminimas:
Pirmiausia išsikepsime pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Į puodą supilkite vandenį, suberkite susmulkintą šokoladą bei sviestą. Kaitinkite nuolat maišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps ir gausis vientisa masė.
Nuimkite nuo ugnies, supilkite abiejų rūšių cukrų ir gerai išplakite. Sudėkite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų ir plakite bent 2 minutes, kol masė taps vienalytė.
Galiausiai suberkite druską bei miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 25-30 minučių.
Iškepusį pyragą palikite ataušti ir supjaustykite mažais kubeliais.
Pasigaminkite kremą. Dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi iki standžios masės. Sudėkite maskarponę, supilkite citrinos sultis ir vėl gerai išplakite.
Į dailias stiklines dėkite sluoksniuodami šokoladinio pyrago gabalėlius, plaktą grietinėlę ir uogas. Pakartokite du kartus, viršutinį kremo sluoksnį papuošę uogomis ir šokoladiniais traškučiais. Patiekite iš karto.
Greitoji pagalba pavojingai įkaitusiems jausmams: šaldytas braškinis jogurtas
Reikės:
- 4 st. šaldytų braškių,
- 3 valg. š. medaus arba klevų sirupo,
- ½ st. natūralaus jogurto,
- 1 valg. š. šviežių citrinų sulčių.
Gaminimas:
Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Galite vaišintis iš karto.
Skanaus!