Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Du jautienos didkepsniai: „lėtas“ ir su Azijos prieskoniais

15min skaitytojas Karolis dalinasi dviem jautienos receptais, kuriuos kviečia išmėginti. Vienas patiks rytietiškos virtuvės mėgėjams, kitas – tiesiog gurmanams.
Jautienos didkepsnis
Jautienos didkepsnis / Asmeninio arch. nuotr.

Kepsnys su Azijos prieskoniais

Asmeninio arch. nuotr./Jautiena su Azijos prieskoniais
Asmeninio arch. nuotr./Jautiena su Azijos prieskoniais

Reikia didelio gabalo jautienos, gali būti pvz. storesnė paslėpsnies dalis. Apibarstom druska ir pipirais. Aš mėgstu pamaigyti ir patrinti, kad šie prieskoniai įsigertų. Tada sumaišau sojų padažą su šiek tiek medaus, sezamų aliejaus ir raudonojo vyno actu. Ir palieku kokiam pusvalandžiui.

Tada kuo smarkiau įkaitinu keptuvę. Tiek, kad jau atrodo tuoj bus pavojinga ir tik tada įdedu mėsą čirškėti. Su jautiena taip yra – be termometro nieko nebus. Kepu vieną pusę iš akies, kitą – nuolat matuodama temperatūrą. Nuimti reikia, kai bus maždaug 64 laipsniai. Ne daugiau.

Tada išimti, dėti ant lentutės, uždėti sviesto ir pabarstyti laiškinių svogūnų.

Palaukti kokias penkias minutes ir pjaustyti įstrižai matomų mėsos juostelių. Kuo ploniau – tuo geriau.

Lėtai keptas didkepsnis

Asmeninio arch. nuotr./Jautienos didkepsnis
Asmeninio arch. nuotr./Jautienos didkepsnis

Paprastai didkepsnis kepamas gana greitai – ant keptuvės. Mano receptas – ilgai keptas didkepsnis.

Imu antrekoto gerus gabalus. Įtrinu druska ir pipirais, palaukiu, kol bus kambario temperatūros. Tada šaunu į orkaitę ir kepu, kol viduje bus apie 60 laipsnių.

Tuomet įkaitinu keptuvę, kurioje daug sviesto, aliejaus, česnako granulių ir čili dribsnių. Ir apkepu kelias minutes iš abiejų pusių.

Skanaus!

Karolis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas