Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Du Mėnuliai“ receptas: aviečių–persikų uogienė

Avietės mūsų šeimoje dievinamos. Mėgstame tiek šviežias, vos nuskintas, tiek tortuose ir pyraguose, neatsisakome ir gardžios uogienės šaukštelio prie blynų ar varškės sūrio. Ir nors turbūt daugelio mamos ir močiutės virdavo tiesiog aviečių uogienes, kurios kiekviena pačios gardžiausios pasaulyje, nes primena vaikystės skonį, kai aš prisiruošiu savo rankomis virti uogienę, man norisi šiokios tokios improvizacijos.
Tinklaraštininkė Neringa ir jos virta aviečių-persikų uogienė
Tinklaraštininkė Neringa ir jos virta aviečių-persikų uogienė / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Praėjusiais metais į „Dviejų Mėnulių“ receptų skrynelę įkrito gardi slyvų–bananų uogienė, o šiemet kviečiu išbandyti aviečių–persikų uogienę su čiobrelio poskoniu. Nėra geresnio laiko nei dabar šiai uogienei, kai apstu aviečių, o persikai atkeliauja irgi sunokę.

Ingredientai (1 litrui):

  • 600 g aviečių;
  • 350 g persikų;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 400 g cukraus;
  • 10 g šviežio čiobrelio;
  • 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų.

Gaminimas:

1. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytus persikus, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Užvirkite ir karts nuo karto pamaišydami pavirkite apie 10 min.

2. Į puodą suberkite avietes ir nuskabytus čiobrelio lapelius. Užvirkite ir dar pavirkite apie 15 min.

3. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir išpilstykite į švarius stiklainius.

4. Atvėsinkite ir laikykite šaltai.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Aviečių-persikų uogienė
Tinklaraščio archyvo nuotr./Aviečių-persikų uogienė

Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliaipradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.

Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius