Praėjusiais metais į „Dviejų Mėnulių“ receptų skrynelę įkrito gardi slyvų–bananų uogienė, o šiemet kviečiu išbandyti aviečių–persikų uogienę su čiobrelio poskoniu. Nėra geresnio laiko nei dabar šiai uogienei, kai apstu aviečių, o persikai atkeliauja irgi sunokę.
Ingredientai (1 litrui):
- 600 g aviečių;
- 350 g persikų;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 400 g cukraus;
- 10 g šviežio čiobrelio;
- 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
Gaminimas:
1. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytus persikus, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Užvirkite ir karts nuo karto pamaišydami pavirkite apie 10 min.
2. Į puodą suberkite avietes ir nuskabytus čiobrelio lapelius. Užvirkite ir dar pavirkite apie 15 min.
3. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir išpilstykite į švarius stiklainius.
4. Atvėsinkite ir laikykite šaltai.
Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliai“ pradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.
Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram