„Du Mėnuliai“ receptas: „caprese“ salotos su maltinukais

Rengdama antrąją vaikų kulinarinę stovyklą šią vasarą, pagalvojau, kad jai pasibaigus pasidalinsiu bent vienu receptu iš jos. Ilgai galvoti, kokiu, neteko, nes abiejose stovyklose dalyvavę vaikai beveik be išimties valgė nuostabias vasara kvepiančias „caprese“ salotas su kalakutienos (galima vartoti ir vištieną) maltinukais.
Tinklaraštininkė Neringa ir jos ruoštos salotos su maltinukais
Tinklaraštininkė Neringa ir jos ruoštos salotos su maltinukais / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Na, jei jau visai atvirai, ne visi. Pasirodo, paaugliai vis labiau linkę į mitybą be mėsos, o tai mane kiek nustebino. Pati nesu iš tų, kuriems mėsos reikia 7 dienas per savaitę, bet nėra taip, kad atsisakau jos visiškai. Tačiau visada gerbiu tiek suaugusiųjų, tiek vaikų pasirinkimą, jei tik jis yra savanoriškas. Tad šis patiekalas tiks ir visavalgiams, ir vegetarams, tereikės į lėkštę dėti tik salotų.

Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos taip pat patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!

„Caprese“ salotos su maltinukais

Ingredientai:

maltinukams:

0,5 kg kalakutienos (ar vištienos);

1 svogūnas;

2 valg. šaukšt. pesto padažo;

2 valg. šaukšt. migdolų miltų;

druskos;

vandens;

alyvuogių aliejaus.

salotoms:

  • gražgarsčių;
  • 150 g mini mocarelos rutuliukų;
  • 150 g vyšninių pomidorų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Maltinukai:

1. Kalakutieną ir svogūną sumalkite.

2. Mėsą sumaišykite su pesto padažu ir migdolų miltais, įberkite druskos. Įpilkite vandens ir viską gerai išmaišykite, o po to išmuškite.

3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

4. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Salotos:

1. Dubenyje sumaišykite gražgarstes, nuplautus ir per pusę perpjautus vyšninius pomidorus bei mocarelos rutuliukus.

2. Salotas pašlakstykite aliejumi.

Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus sudėliokite iškepusius maltinukus. Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Tinklaraščio archyvo nuotr./„Caprese“ salotos su maltinukais
Tinklaraščio archyvo nuotr./„Caprese“ salotos su maltinukais

Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliaipradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.

Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis