Kodėl japoniškas? Lietinių tešlą paskaninsime žaliosios japoniškos arbatos matcha milteliais, kuriuos taip pat naudosime ir gamindami glajų. Ir nors apie matchą, tikiu, daugelis yra girdėję, tačiau retas kuris turi savo namuose ir beria jos į patiekalus.
Matcha – yra tam tikru būdu auginti ir paruoši žaliosios arbatos milteliai, kurie nuo seno Japonijoje buvo vartojami gėrimams ruošti. Per pasaulį vilnijant naujoms tendencijoms, jie imti naudoti ir patiekalų skaninimui. Kviečiu išbandyti ir jus!
Ingredientai (22 cm skersmens tortui):
blynų tešlai:
- 125 g miltų;
- 10 g matcha miltelių;
- 4 kiaušiniai;
- 250 ml pieno;
- 15 g cukraus;
- 35 g tirpinto sviesto.
kremui:
- 500 g riebios grietinėlės;
- 65 g cukraus pudros;
- 10 g vanilės cukraus.
glazūrai:
- 4 valg. šaukšt. karšto vandens;
- 150 g cukraus pudros;
- 1 arbat. šaukšt. matcha miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių.
- Gaminimas:
Pirmiausiai iškepame blynus:
1. Į dubenį sijojame miltus, beriame matcha miltelius ir cukrų. Įmušame kiaušinius ir išsukame šluotele.
2. Supilame pieną ir viską išsukame iki vienalytės masės. Galiausiai supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską išsukame.
3. Įkaitiname keptuvę, patepame sviestu ir iškepame plonus lietinius. Juos atvėsiname.
Gaminame kremą:
Visus jam skirtus ingredientus supilame ir suberiame į nemažą indą bei išplakame iki purios masės.
Surenkame tortą:
Dedame lietinį, tepame kremu, vėl lietinis ir vėl kremas. Torto viršuje turėtų būti lietinis. Tortą pastatome šaltai bent pusdieniui, kad subręstų.
Paruošiame glazūrą:
Visus jai skirtus ingredientus sumaišome nedideliame puode ir paverdame apie 5 min. ant nedidelės kaitros. Tortą apliejame paruošta glazūra.
Jei norisi, tortą galima papuošti taip, kaip jums patinka.
Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliai“ pradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.
Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram