„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Duona be miltų – pats tinkamiausias pasirinkimas Adventui!

Savo sudėtimi itin maistinga sveikuoliška naminė duona gaminama be raugo ir mielių. Tiesa, papurtyti sėklų ir kruopų aruodus teks! Bet tokių pusryčių norėsite dar ir dar!
Advento duona
Advento duona / L.Judickaitės nuotr.

Sveikuoliškoje duonoje nėra miltų, mielių ar kepimo miltelių, o visus produktus sujungia balkšvojo gysločio luobelės. Šios luobelės yra pats tikriausias skaidulų šaltinis.

Pagardinus riekelę duonos avokado skiltelėmis, pomidoru ar lašiša – idealūs pusryčiai garantuoti!

Už receptą dėkojame šiaurės Lietuvoje įsikūrusiai „Portfolio“ kavinės sielai Lijanai Judickaitei.

Sveikai naminei duonai reikės:

  • 1 puodelio pasmulkintų migdolų riešutų;
  • 1 puodelio saulėgrąžų;
  • 1/3 puodelio grikių kruopų;
  • 1/3 puodelio sorų kruopų;
  • 2 ir ¼ puodelio avižinių dribsnių;
  • 1/2 puodelio linų sėmenų;
  • 1/3 balkšvojo gysločio luobelių;
  • 1/4 čija sėklų;
  • 1 a.š. druskos;
  • 2 v.š. medaus;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus arba kokosų aliejaus;
  • 2 puodelių vandens.

Paruošimo būdas:

Pirmiausia į kepimo skardą siunčiame migdolus, saulėgrąžas, grikių bei sorų kruopas ir pakepiname 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

Skardoje pakepintus produktus supilame ir sumaišome su likusiais ingredientais, užpilame medumi su aliejumi ir 2 stiklines vandens. Viską gerai išmaišome šaukštu.

Jei trūksta lipnumo, pripilame dar šiek tiek vandens.

Kepimo formą, kurioje kepsime naminę duoną išklojame kepimo popieriumi. Supilame į ją gautą masę, pridengiame rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje mažiausiai 2 valandoms.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 1 val., kol naminė duona gražiai apskrus.

Iškeptą sėklų duoną pjaustome tik pilnai atvėsusią, maždaug po 2 val. ir mėgaujamės. Laikant ją šaldytuve, vartoti galime net iki 2 savaičių. Skanaus!

Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.

Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“