„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Duonos ir žaidimų“ receptas: ant grotelių kepta lašiša su daržovėmis

Lašiša – nepretenzinga žuvis. Ją paruošti labai paprasta, o vienas skaniausių būdų – kepti ant grotelių. Šiame recepte jai charakterio suteikia aromatingas, prieskonių gausus sviestas. Drauge su žuvimi ant grotelių kepkite ir tokių daržovių (bei vaisių!), kokius mėgstate, – nuo ridikėlių ir pomidorų iki nektarinų ar persikų.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos kepta lašiša
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos kepta lašiša / Tinklaraštininkės ir asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (2 asm.)
(gaminimo laikas – 30 min.)

  • 300 g lašišos filė;
  • 20 g minkšto sviesto;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 1 šaukštelis česnakų dribsnių;
  • 1 šaukštelis itališko prieskonių mišinio;
  • 1 šaukštelis rūkytos saldžiosios paprikos;
  • ¾ šaukštelio aitriosios paprikos;
  • ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • po ½ baklažano, cukinijos, pomidoro, nektarino;
  • keli ridikėliai;
  • 150 g perlinio kuskuso;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • graikiško jogurto (patiekti).

Gaminimas:

1. Sviestą plaktuvu išsukite su medumi ir prieskoniais.

2. uskusą virkite pasūdytame vandenyje 10 min., perliekite vandeniu, sukrėskite į dubenį, pašlakstykite aliejumi,pagardinkite pipirais. Uždenkite ir laikykite šiltai.

3. Perpus perpjaukite pomidorą, nektariną ir ridikėlius, baklažaną supjaustykite griežinėliais, cukiniją – juostelėmis. Virtuviniu teptuku aptepkite aliejumi, pasūdykite ir iškepkite ant grotelių.

4. Lašišos filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir ant grotelių iš abiejų pusių kepkite po 6–8 min. Baigdami kepti, uždėkite pusę prieskonių sviesto, palaukite, kol ištirps. Apverskite, uždėkite likusį.

5. Patiekite nedelsdami su kuskusu, daržovėmis ir jogurtu.

Tinklaraštininkės nuotr./Ant grotelių kepta lašiša su daržovėmis
Tinklaraštininkės nuotr./Ant grotelių kepta lašiša su daržovėmis

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“