Ingredientai (2 asm.)
(gaminimo laikas – 30 min.)
- 300 g lašišos filė;
- 20 g minkšto sviesto;
- 2 šaukštai medaus;
- 1 šaukštelis česnakų dribsnių;
- 1 šaukštelis itališko prieskonių mišinio;
- 1 šaukštelis rūkytos saldžiosios paprikos;
- ¾ šaukštelio aitriosios paprikos;
- ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 šaukštelis druskos;
- po ½ baklažano, cukinijos, pomidoro, nektarino;
- keli ridikėliai;
- 150 g perlinio kuskuso;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- graikiško jogurto (patiekti).
Gaminimas:
1. Sviestą plaktuvu išsukite su medumi ir prieskoniais.
2. uskusą virkite pasūdytame vandenyje 10 min., perliekite vandeniu, sukrėskite į dubenį, pašlakstykite aliejumi,pagardinkite pipirais. Uždenkite ir laikykite šiltai.
3. Perpus perpjaukite pomidorą, nektariną ir ridikėlius, baklažaną supjaustykite griežinėliais, cukiniją – juostelėmis. Virtuviniu teptuku aptepkite aliejumi, pasūdykite ir iškepkite ant grotelių.
4. Lašišos filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir ant grotelių iš abiejų pusių kepkite po 6–8 min. Baigdami kepti, uždėkite pusę prieskonių sviesto, palaukite, kol ištirps. Apverskite, uždėkite likusį.
5. Patiekite nedelsdami su kuskusu, daržovėmis ir jogurtu.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt