Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: apverstas pyragas su mandarinais

„Bustrengo“ – netradicinės tekstūros pyragas, šiek tiek primenantis tvirtą pudingą, kepamas su polenta (smulkiomis kukurūzų kruopomis), San Marine patiekiamas per Kalėdas. Nors paprastai kaip ir italai jį gaminu su obuoliais, šį kartą, prasidėjus skaniųjų citrusinių vaisių metui, pamėginau juos pakeisti mandarinais. Jei pasigestumėte saldumo, patariu pyragą patiekti su plakta saldžia grietinėle – labai gardu!
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas pyragas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas pyragas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (10 gabalėlių):
(gaminimo laikas – 1 val.)

  • 60 g smulkių kukurūzų kruopų (polentos);
  • 100 g miltų;
  • 70 g smulkių džiūvėsėlių;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • ¼ šaukštelio malto cinamono;
  • 250 ml pieno;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 50 g skysto medaus;
  • 30 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2-3 mandarinai;
  • gabalėlis sviesto kepimo formai patepti.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. 18 cm skersmens kepimo formą sutepkite sviestu, dugną uždenkite kepimo popieriumi.

2. Supjaustykite nuluptus mandarinus riekelėmis ir sudėkite į kepimo formą.

3. Kukurūzų kruopas, džiūvėsėlius, cukrų ir cinamoną sumaišykite dubenyje. Pieną, kiaušinius, medų ir aliejų suplakite.

4. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, kruopščiai išmaišykite. Palikite pastovėti 5 min., kad šiek tiek sutirštėtų, ir supilkite į kepimo formą.

5. Kepkite 40-50 min., kol dailiai pagels. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku.

Tinklaraštininkės nuotr./Apverstas pyragas su mandarinais
Tinklaraštininkės nuotr./Apverstas pyragas su mandarinais

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais