Ingredientai (10 gabalėlių):
(gaminimo laikas – 1 val.)
- 60 g smulkių kukurūzų kruopų (polentos);
- 100 g miltų;
- 70 g smulkių džiūvėsėlių;
- 60 g rudojo cukraus;
- ¼ šaukštelio malto cinamono;
- 250 ml pieno;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 50 g skysto medaus;
- 30 ml alyvuogių aliejaus;
- 2-3 mandarinai;
- gabalėlis sviesto kepimo formai patepti.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. 18 cm skersmens kepimo formą sutepkite sviestu, dugną uždenkite kepimo popieriumi.
2. Supjaustykite nuluptus mandarinus riekelėmis ir sudėkite į kepimo formą.
3. Kukurūzų kruopas, džiūvėsėlius, cukrų ir cinamoną sumaišykite dubenyje. Pieną, kiaušinius, medų ir aliejų suplakite.
4. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, kruopščiai išmaišykite. Palikite pastovėti 5 min., kad šiek tiek sutirštėtų, ir supilkite į kepimo formą.
5. Kepkite 40-50 min., kol dailiai pagels. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt