Aštri morkų sriuba
Ingredientai (4–6 porcijoms):
(gaminimo laikas – 30 min.
- 3 nedideli svogūnai;
- 1 česnako skiltelė;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabalėlis;
- puokštelė kalendrų;
- 1 šaukštas raudonojo kario pastos;
- žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų;
- 800 g morkų;
- 1 nedidelė cukinija;
- 1,5 l daržovių sultinio;
- 1 citrinžolės stiebelis (arba 1/2 šaukštelio džiovintų maltų);
- 1 skardinė kokosų pieno;
- šviežių kalendrų (patiekti).
Gaminimas:
1. Svogūnus ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą imbierą, kalendras, kario pastą, aitriąsias paprikas ir patroškinkite maišydami kelias minutes.
2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir cukiniją, pakepinkite kelias minutes. Užpilkite sultiniu, sudėkite citrinžolės stiebelį (nepjaustytą) arba jo miltelius. Užvirkite.
3. Virkite, kol morkos suminkštės. Jei naudojote, išžvejokite citrinžolės stiebą. Sriubą sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu, supilkite kokosų pieną. Patiekite su šviežiomis kalendromis.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt