Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: aštri morkų sriuba

Dievinu trintas sriubas. Jos greitai pagaminamos, sriuboje sutrinti galima bemaž bet kurias namuose esančias ir namiškių nebenorimas valgyti daržoves, o įmaišius kelis svetimšalius ingredientus kaskart išgauti naują skonį – nelygu nuotaika. Šįkart keliaukime į Rytus – trumpėjančios ir vėstančios dienos prašyte prašosi aštresnių ir ryškesnių nuotykių lėkštėje.–
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos virta aštri morkų sriuba
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos virta aštri morkų sriuba / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Aštri morkų sriuba

Ingredientai (46 porcijoms):
(gaminimo laikas – 30 min.

  • 3 nedideli svogūnai;
  • 1 česnako skiltelė;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabalėlis;
  • puokštelė kalendrų;
  • 1 šaukštas raudonojo kario pastos;
  • žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų;
  • 800 g morkų;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 1,5 l daržovių sultinio;
  • 1 citrinžolės stiebelis (arba 1/2 šaukštelio džiovintų maltų);
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • šviežių kalendrų (patiekti).

Gaminimas:

1. Svogūnus ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą imbierą, kalendras, kario pastą, aitriąsias paprikas ir patroškinkite maišydami kelias minutes.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir cukiniją, pakepinkite kelias minutes. Užpilkite sultiniu, sudėkite citrinžolės stiebelį (nepjaustytą) arba jo miltelius. Užvirkite.

3. Virkite, kol morkos suminkštės. Jei naudojote, išžvejokite citrinžolės stiebą. Sriubą sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu, supilkite kokosų pieną. Patiekite su šviežiomis kalendromis.

Tinklaraštininkės nuotr./Aštri morkų sriuba
Tinklaraštininkės nuotr./Aštri morkų sriuba

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais