Ingredientai (4–6 porcijoms):
(gaminimo laikas – 45 min.)
- 400 g bulvių;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 100 g chorizo dešros;
- 2 šaukštai smulkintų laiškinių česnakų;
- 8 dideli kiaušiniai;
- 1/2 šaukštelio maltos aitriosios rūkytos paprikos;
- 40 g šviežių bazilikų lapelių;
- 100 g fetos sūrio;
- alyvuogių aliejaus (kepti).
Gaminimas:
1. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite 10 min., kol suminkštės. Pasūdykite.
2. Sudėkite smulkintą dešrą, laiškinius česnakus ir pakepkite dar kelias minutes, kol sukris.
3. Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos ir rūkyta paprika. Įmaišykite pjaustytus bazilikus. Plakinį užpilkite ant bulvių.
4. Ant viršaus užtrupinkite fetos ir paspauskite šaukštu. Kepkite ant vidutinės ugnies nemaišydami 15 min., kol susiformuos gelsva plutelė. Netikrinkite per anksti, kad tortilija nesutrūktų.
5. Pašaukite į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę dar 5 minutėms. Patiekite karštą su salotomis.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt