Ingredientai (4–6 porcijos):
(gaminimo laikas 40 min. ir laikas marinuoti mėsą pernakt)
marinuotai vištienai:
- 2 cm dydžio imbiero gabalėlis;
- 3 česnako skiltelės;
- 6 vištų šlaunelės be odos;
- 125 ml tiršto natūralaus jogurto;
- 2 šaukštai pomidorų pastos;
- 2 šaukštai aliejaus (ir 2 šaukštai aliejaus kepti);
- 2 šaukšteliai maltos aitriosios paprikos;
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
- 1 šaukštelis garam masala prieskonių;
- 1 ½ šaukštelio druskos.
ryžiams:
- 320 g basmati ryžių;
- 1 lauro lapas;
- žiupsnis maltų gvazdikėlių;
- 3 kardamono ankštys;
- po 3 šaukštus smulkintų šviežių mėtų ir kalendrų;
- 2 šaukštai tirpinto sviesto;
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės;
- tiršto jogurto, kalendrų patiekti.
Gaminimas:
1. Nulupkite ir sutarkuokite imbierą ir česnakus. Dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus, sudėkite šlauneles. Išmaišykite. Dubenį uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis pernakt.
2. Kitą dieną užvirkite didelį kiekį vandens, pasūdykite. Suberkite ryžius, laurą, gvazdikėlius, kardamoną ir virkite 5 min. Perkoškite, prieskonius palikite.
3. Storadugnėje, geriausia ketaus, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite šlauneles. Kepkite po 4 min. iš abiejų pusių.
4. Ant vištienos suberkite mėtas ir kalendras, sukrėskite ryžius. Užpilkite tirpintu sviestu su įmaišyta ciberžole.
6. Uždenkite dangčiu ir ant lėtos ugnies virkite 20 min. Pagamintą patiekalą palikite pastovėti 5 min., išmaišykite ir patiekite su jogurtu ir kalendromis.
Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.
Instagram: @duonos.ir.zaidimu
Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt